Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Linna Rugby hakee voittoja kahdessa sarjassa

Linna Rugbyn ja Old Town Shamrocksin kohtaaminen aloittaa rugbyn Mestaruussarjan Porvoossa lauantaina. Odotettavissa on tiukka matsi, sillä joukkueet pelasivat viime kaudella Kaurialassa Mestaruussarjan ainoan tasapelin. Kauden päätteeksi Porvoo sijoittui viidenneksi pykälän hämeenlinnalaisia korkeammalle.

Linna Rugbylla on tänä kesänä rivissä seuran historian laajin ja kokenein kokoonpano. LRC:llä on jo kaksi miesten joukkuetta, Mestaruussarjassa ja 1.-divisioonassa. Samaan pystyvät Linnan lisäksi vain suomalaiset suurseurat Helsinki Rugby Club ja Warriors (Helsinki).

Divarijoukkue toimii uusien pelaajien sisäänajossa, mutta viime kesän jälkeen joukkueeseen liittyneitä pelaajia tullaan näkemään myös Mestaruussarjassa. Miesten harjoitusringissä on tällä hetkellä noin 40 pelaajaa, joten kymmenkunta pelaajaa tulee vääntämään läpi kauden molemmilla sarjatasoilla.

Sentteri Teemu Arola (vas.), kapteeni Kalle Välimäki ja paljon kaivattua kokemusta joukkueeseen tuova Frederick Harrison ovat Linnan kokoonpanossa kauden avauksessa lauantaina.

Sentteri Teemu Arola (vas.), kapteeni Kalle Välimäki ja paljon kaivattua kokemusta joukkueeseen tuova Frederick Harrison ovat Linnan kokoonpanossa kauden avauksessa lauantaina.

Seura sai huhtikuussa kaksi kovan tason vahvistusta, kun maajoukkueessakin pelanneet Frederick Harrison ja Christiaan Freeman siirtyivät Linnaan Tampere Rugby Clubista.

Harrison on forward, joka pelannee Linnan kokoonpanossa kovaa taklauspeliä ja aggressiivisuutta vaativaa “numero kasin” paikkaa. Freemanin pelipaikka on scrum-half, eli linkkipelaaja forwardien ja backien välissä. Tarvittaessa Freeman on varma takapelaaja (full-back) ja pystyy täyttämään minkä tahansa paikan back-linjassa.

LRC:n päävalmentaja Ray Dickson sanoo seuran tavoittelevan aiempaa parempaa menestystä Mestaruussarjassa, mutta voittoja myös divarissa.

? Mestaruussarjassa suurin haasteemme on pelivarmuus. Vahvuuksiamme ovat hyvä pohjatyö ja varmat takapelaajat.

LRC on kasvattanut perustamisestaan vuodesta 2011 lähtien seuran toimintaa aktiivisesti mutta kärsivällisesti. Seura on nopeasti noussut merkittäväksi tekijäksi Suomen rugby-piireissä.

Seuran aiempi puheenjohtaja Jens Willadsen valittiin viime vuonna Suomen Rugbyliiton johtoon, ja viime vuonna joukkue perusti myös naisten joukkueen.

Tänä vuonna seura kartoittaa mahdollisuutta omien 15?17-vuotiaiden juniorijoukkueiden perustamiseen.

Oman toiminnan kasvattamisen lisäksi Linna on alkuvuoden ajan tukenut uuden rugby-seuran perustamisaikeita Lahteen. LRC on lahjoittanut lahtelaisille varusteita ja tarjonnut harjoitusmahdollisuuden LRC:n treeneissä.

? Suomessa rugby on kehittymässä oikeaan suuntaan. Yhä enemmän syntyperäisiä suomalaisia aloittaa lajin entistä nuorempina, mutta juniorityön kehittämisessä on edelleen paljon tekemistä, Dickson kertoo.

Seuran puheenjohtaja Juho Peltoniemi toteaa intohimoisesti lajiin suhtautuvan päävalmentaja Dicksonin auttaneen tavoitteessa, harrastajamäärän kasvattamisessa ja kilpailullisen menestyksen parantamisessa.

Määrätietoinen treenaaminen on tuonut tuloksia: LRC:n miehet sijoittuivat talven 7’s-sarjassa toiseksi ja viime kesänä rökäletappion Helsinki Rugby Clubille sarja-avauksessa kärsinyt Linna pelasi tasaisen harjoitusottelun helsinkiläisiä vastaan huhtikuussa.

? Ray on pelannut ja valmentanut rugbya yli 20 vuoden ajan, ja hän on yksi Suomen parhaista lajin asiantuntijoista. Rayn otettua vetovastuun seura on ottanut suuria harppauksia eteenpäin vain yhdessä vuodessa.

Ensimmäisen mestaruussarjan kotiottelun LRC pelaa Kaurialassa 21. toukokuuta Tamperetta vastaan. Divarin avausottelu pelataan Helsinki Rugby Clubin kakkosjoukkuetta vastaan 14. toukokuuta ja ensimmäinen divarin kotiottelu mitellään Pullerilla 18. kesäkuuta Karjalan Rugby Joensuuta vastaan. Naisten joukkue pelaa tällä kaudella kaksinkertaisen sarjan Poria vastaan. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.