Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Juhani Niemen kirjailijavierailulle on ilmoittauduttava ennakkoon

Juhani Niemi. Kuva Ari Pekka Sarjanto.

Keskiviikkona 19.5. kello 17.30-18.30 Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla kirjailija, kriitikko, tutkija Juhani Niemi kertoo teoksista Tavallisen renatöörin terveisiä Syväriltä (2020) ja Kulttuuripamaus (2020).

Tavallisen renatöörin terveisiä Syväriltä (2020) koostuu Juhani Niemen isän rintamakirjeistä. Kirjeet kertovat sotilaan arjesta, koti-ikävästä ja rakkaudesta.

Kulttuuripamaus-teos (2020) puolestaan sai alkunsa pommiräjähdyksestä. Juhani Niemi asui perheineen Tukholman Kistassa, kun öinen räjähdys tammikuussa 2020 tuhosi kodin.

Pian kulkutauti saavutti pohjolan ja emeritusprofessori joutui karanteeniin. Alkoi syntyä raporttia niin lähelle osuneesta pamauksesta ja sen aiheuttamasta järkytyksestä kuin kaikista muistakin kokemuksista, joita oli vuosien varrella kertynyt Ruotsista ja Ruotsissa.

Tilaisuudessa on 10 istumapaikkaa avin koronaturvallisuussuositusten mukaisesti.

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla sini.kiuas@hameenlinna.fi tai soittamalla 03 621 2607 (kello 12-15) maanantaihin 17.5. kello 12 mennessä.

Jos ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja, kirjasto striimaa eli suoratoistaa tilaisuuden niille, jotka ovat ilmoittautuneet, mutta eivät pääse paikalle.

Kirjasto ilmoittaa 17.5. aikana joko sähköpostilla tai tekstiviestillä mukaan pääseville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.