Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Iittalan Musiikkijuhlat soi tämän viikon perjantaista sunnuntaihin

Iittalan Musiikkijuhlien kesän 2023 teemasäveltäjä on ranskalainen Jean Roger-Ducasse, jonka musiikki on jäänyt Suomessa tuntemattomaksi, mutta joka kuului Gabriel Fauren tähtioppilaisiin.

Sunnuntaina kesäkuun 18. päivänä Iittalassa kuullaan konsertillinen Roger-Ducassen korkealuokkaista laulu,- piano,- ja kamarimusiikkia. Esiintyjinä konsertissa ovat sopraano Riitta Muikku-Piirainen, pianisti Tuomas Nikkanen, viulisti Linnea Hurttia, alttoviulisti Ivan Podyachev ja sellisti Juhana Ritakorpi.

Toinen Iittalan musiikkijuhlien vuoden 2023 teemoista on monsterit ja elokuvaklassikko Nosferatun esitys. Lauantaina kesäkuun 17. päivänä Lasten Monsteripajassa improvisoidaan päivällä ja tehdään musiikkia ja illalla kuullaan festivaalien taiteellisen johtajan Tuomas Nikkasen säveltämä ja soittama musiikki F.W. Murnayn vuonna 1922 ohjaamaan elokuvaan Nosferatu ainutlaatuisessa live-esityksessä, joka toteutetaan yhdessä hämeenlinnalaisen Kino Tavast ry:n kanssa.

Sibeliuksen lauluihin ja häntä innoittaneisiin runoihin päästään tutustumaan perjantaina kesäkuun 16. päivänä Juhani Koiviston isännöimässä ja suunnittelemassa konsertissa, jonka taiteilijoina kuullaan sopraano Anna-Kristiina Kaappola yhdessä pianisti Tuomas Nikkasen kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.