Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Iittalan musiikkijuhlat järjestetään elokuussa

Iittalan musiikkijuhlat siirtyivät tänä vuonna kesäkuulta elokuulle, 6.?9.8.. Kaikki konsertit myös striimataan lukuunottamatta Hanna Vainionpään ja Elina Vikmanin levynjulkistuskonserttia.

Hämeenlinna nimitettiin Suomen lastenmusiikkipääkaupungiksi syksyllä  2019, siksi myös musiikkijuhla näyttäytyy tänä vuonna lapsi- ja  nuorisoteemaisena. Yksi konserteista on ansioituneen suomenruotsalaisen pedagogin ja muusikon, viulisti-laulaja-kapellimestari Johanna Almarkin koko perheen konsertti yhteistyössä Iittalan naivistien kanssa.

Nuorena kuolleen Heikki Suolahden 100 vuotta sitten tapahtunutta syntymää  juhlistava konsertti, joka toteutetaan yksinomaan nuorten muusikoiden toimesta, on järjestäjien mielestä toinen kesän 2020 ohjelman erityisesti huomioitava tapahtuma.

Heikki Suolahti oli vain 16-vuotias kuollessaan, mutta hänen poikkeuksellinen lahjakkuutensa herätti jopa Jean Sibeliuksen huomion. Konserttiiin on koottu Suolahden lauluja, pianokappaleita, teoksia viululle ja pianolle sekä muuta kamarimusiikkia.

Viulisti Albert Sahlström esiintyy Heikki Suolahden teemakonsertissa torstaina 6.8. kello 19 Iittalan koulukeskuksessa.

Suolahden lauluja konsertissa esittää sopraano Sadelilja Larimo ja pianisti Kiia Nordlund, konsertin viulisti on Albert Sahlström ja pianistina kuullaan Niilo Ruotsalaa. Suolahden Jousikvarteton nr.3 esittää Soma Quartet. Konsertin muusikoiksi on tarkoituksella valittu alle 20-vuotiaita nuoria, saman ikäluokan muusikoita kuin Suolahti oli kuollessaan.

Musiikkijuhlien ohjelmassa on myös paikallisten muusikoiden, mezzosopraano Hanna Vainionpään ja pianisti Elina Vikmanin Sibeliuksen laulujen levynjulkistamiskonsertti sekä amerikkalais-meksikolaisen  sopraano Beatriz Maciaksen ja Tuomas Nikkasen Zarzuela!, eli espanjalaisesta oopperasta ja yksinlauluista sekä Granadosin pianoteoksista koostuva konsertti.

Iittalan musiikkijuhlat 2020 järjestetään pandemia huomioon ottaen.  Myytävien lippujen määrä paikan päällä on niin pieni, että turvaväleistä kaikissa tilanteissa pystytään huolehtimaan. Tästä syystä lippuja konsertteihin on myynnissä vain rajattu määrä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.