Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
10°C
Tuuli: 2 m/s NW
 

Wisahovi vaihtoi omistajaa

Wisahovi sijaitsee Hämeenlinnan keskustan tuntumassa, Kankaantaustan kaupunginosassa. Tilat on remontoitu ja ne soveltuvat perhejuhliin ja yritystilaisuuksiin. Kuva: Tunnelmakartanot Ky

Yrittäjä Leena Sivén etsi jo jonkin aikaa jatkajaa Hämeenlinnassa sijaitsevan Wisahovin liiketoiminnalle sekä itse kiinteistölle. Pitkän linjan yrittäjän leppoisat eläkepäivät ovat nyt käsillä, kun Tunnelmakartanoiden viimeinenkin juhlijoita ja kokoustajia kestitsevä toimipaikka löysi ostajansa ja hämeenlinnalaiset Tuija Tunturi ja Heikki Alutoin jatkavat Wisahovin toimintaa.

Leena Sivén ehti toimia ravintola-alan yrittäjänä lähes 35 vuoden ajan. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän keräsi tietotaitoa viidentoista vuoden ajan työskennellessään ensin legendaarisen hämeenlinnalaisen Raketti-tavaratalon kahvilaosaston vetäjänä ja sitten Talous-Osakekaupan ravintolaosaston aluepäällikkönä.

Sivén perusti Tasolounas Ky:n 1986. Yritys pyöritti aluksi juhlapalvelua ja henkilöstöravintolaa. Yritystoiminta laajeni, kun Wuolteen kartano ostettiin Hauholta vuonna 2000. Kolme vuotta myöhemmin Leena Sivén osti Hämeenlinnassa toimineen Kanakoulun tyhjilleen jääneen päärakennuksen ja risti sen Wisahoviksi.

Tyyliltään 1920-luvun klassismia edustavan rakennuksen noin 1.000 neliömetrin sisätiloista on saneerattu juhla- ja kokouskäyttöön kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsevat yli 700 neliömetriä.

Sivén on myynyt osia yrityksestään jo aiemmin. Tasolounaan juhlapalvelu- ja henkilöstöravintolatoiminta myytiin 2013. Kaupan jälkeen Sivénin yrityksen nimeksi tuli Tunnelmakartanot Ky. Wuolteen kartano sai uuden omistajan 2018. Nyt on vuorossa juhlatiloista viimeinen.

Leena Sivén on tyytyväinen, että kaupat syntyivät Wisahovista kokonaisuutena. Lisäksi häntä ilahduttaa, että työn jatkajaksi löytyi tuttu pariskunta, joilla on vankka kokemus alalta. Alutoin ja Tunturi toimivat pitkään muun muassa Aulangon Kievarin ja Aulangon molempien leirintäalueiden yrittäjinä. Tällä hetkellä he pyörittävät Tornin Tupaa Hätilässä ja karavaanarialue Virala Campingiä Janakkalassa.

Vuodesta 2016 Tuija Tunturi on työskennellyt helsinkiläisen kulttuurikeskus Sofian johdossa. Tunturin vastuulla ovat olleet kulttuurikeskus ja siihen kuuluva kokoushotelli ravintoloineen.

? Lähes neljä vuotta on vierähtänyt palkkatöissä vieraalla, joten on mahtava palata jälleen yrittäjäksi ja vieläpä Hämeenlinnaan. Lisäksi on hienoa jatkaa Wisahovissa Leenan jälkeen, sillä olemme tunteneet Leenan kanssa jo 1980-luvun alkupuolelta saakka, Tuija Tunturi iloitsee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.