Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Helsingin barokkiorkesteri ja Vox Cantorum konsertoivat Hämeenlinnassa

Huhtikuussa varsinaisen työnsä Hämeenlinna-Vanajan kanttorina aloittava Heikki Seppänen tuo jouluksi Hämeenlinnan kirkkoon Johann Sebastian Bachin Jouluoratorion, jota pidetään yhtenä hienoimmista Bachin kirkkomusiikkiteoksista. Vox Cantorum -kamarikuoro ja Helsingin Barokkiorkesteri esittävät Seppäsen johdolla ensimmäisen, viidennen ja kolmannen kantaatin joulun ajan tapahtumia kuvaavasta kuusiosaisesta teoksesta. Konsertti järjestetään perjantaina 12.12. kello 19.

Ensimmäinen kantaatti käsittelee ajanjaksoa ennen ja jälkeen Jeesuksen syntymän. Viides kantaatti kuvaa kuningas Herodeksen dramaattisia reaktioita liittyen Jeesuksen syntymään. Kolmas kantaatti päättää jouluyön kertomuksen. Siinä Maria tutkiskelee sydämessään vastatapahtunutta ihmettä “Iloitkaa, koska teidän Vapahtajanne on syntynyt Jumalaksi ja ihmiseksi. Hän on Herra ja Kristus, Daavidin kaupungissa, monien valittu”.

Euroopan arvostetuimpien periodiyhtyeiden joukkoon kuuluva Helsingin Barokkiorkesteri tuo uusia näkökulmia vanhan musiikin tulkintaan ? Jouluoratoriossa patarumpujen pauhusta ja trumpeteista eläväisiin jousisoittimiin sekä pehmeään ja seesteiseen oboe d´amoreen.

Vox Cantorum -kamarikuoro muodostuu kanttoreista ja ammattikuorolaulajista. Kuoro on levyttänyt muun muassa Domine, Dominus noster -äänitteen, joka sisältää uutta hengellistä musiikkia sekä suomalaisia virsiä Suomen Yleisradiolle ja Ruotsin kirkon virsiä Ruotsin Radiolle. Jouluoratorion solistitehtävät on jaettu kuorolaisten kesken. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.