Perjantai 23.02.2024
Nimipäivät: Aslak

Tuuli:
 

Hauhon 25. Niskavuoriviikko avataan julistamalla juhannusrauha

Juhannus on hauholaisten kirkkopyhä ja muutenkin on Hauho kesäisessä loistossaan kylpevä juhannuspitäjä. Kirkon viereisellä Skytten aukiolla avataan järjestyksessään 25. Hauhon Niskavuoriviikko juhannusaattona 22.6. kello 12. Samalla julistetaan luontoon, maalle ja vesille juhannusrauha.

Niskavuoriviikon avauksessa puhuu hauholainen yrittäjä ja niskavuorineuvos Matti Rantti. Avajaisissa kuullaan makupaloja Hauhon Kesäteatterin tulevasta esityksestä Tähdet, tähdet. Kesäisiä säveliä tilaisuudessa soittavat hauholaisnuoret Hetti Paavolainen ja Rilla Paavolainen.

Juhannusrauha julistetaan Christopher Herkepaeuksen vuonna 1756 kirjoittamasta kirjasta ?Historiallinen ja taloudellinen kuvaus Hauhon pitäjästä? löytyvin lausein. Hauhon luontoa ja kauneutta ylistävä teksti alkaa sanoin:

?Tämä pitäjä on miellyttävän ja viehättävän sijaintinsa takia huomattavampi kuin monet muut. Sillä jos luonto missään on todistanut Herransa viisaudesta ja hyvyydestä, niin se on tosiaankin tapahtunut täällä??

Hauholla on vietetty Niskavuoriviikkoa vuodesta 1994 alkaen. Hauhon Niskavuoriviikko on vilkas kulttuuritapahtumien ketju, jonka koonnista vastaa nykyisin Hauho-Seura ja toteutuksesta lukuisat hauholaiset yhteisöt, yrittäjät ja Hauhon seurakunta.

Viikon ohjelmassa on muun muassa Lasten perinnepäivä Kotkon ulkomuseoalueella tiistaina 26.6., Niskavuoren jäljillä -seminaariretki torstaina 28.6., Heinäpäivän vietto perjantaina 29.6. sekä perjantai-iltana Sandran Rinki -yöpyöräily.

Viikko huipentuu Niskavuoren markkinoihin lauantaina 30.6. Hauhon kirkonkylässä. Markkinoista alkaa Hauhon Yrittäjien lauantaisten kesätorien sarja, joka päättyy 28. heinäkuuta. Viikon päättää Akustin ajot -mopediajelu sunnuntaina 1.7. kello 11 alkaen.

Niskavuoriviikon avaus ja juhannusrauhan julistus kokoaa kansaa Skytten aukiolle kirkon viereen juhannusaattona puolita päivin. Kuva: Jouni Lehtonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.