Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Hauho julistaa juhannusrauhan

Kuva: Jouni Lehtonen.

Juhannus on hauholaisten kirkkopyhä ja Hauho on kesäistä elinvoimaa huokuva juhannuspitäjä. Kirkon viereisellä Skytten aukiolla julistetaan luontoon, maalle ja vesille juhannusrauha juhannusaattona 21.6.2019 kello 12. Samalla avataan järjestyksessään 26. Hauhon Niskavuoriviikko.

Niskavuoriviikon avauksessa puhuu hauholainen vapaa-ajan asukas Jarmo Heiniö. Avajaisissa kuullaan kuorolaulua Chordus Ensemblen esittämänä sekä makupaloja Hauhon Kesäteatterin esityksestä Vain elämää. Juhannusaatto jatkuu kesäisin sävelin Chordus Ensemblen konsertilla Hauhon kirkossa kello 12.30.

Juhannusrauha julistetaan Christopher Herkepaeuksen vuonna 1756 kirjoittamasta kirjasta ?Historiallinen ja taloudellinen kuvaus Hauhon pitäjästä? löytyvin lausein. Hauhon luontoa ja kauneutta ylistävä teksti alkaa sanoin: ?Tämä pitäjä on miellyttävän ja viehättävän sijaintinsa takia huomattavampi kuin monet muut. Sillä jos luonto missään on todistanut Herransa viisaudesta ja hyvyydestä, niin se on tosiaankin tapahtunut täällä??

Hauholla on vietetty Niskavuoriviikkoa vuodesta 1994 alkaen. Hauhon Niskavuoriviikko on vilkas kulttuuritapahtumien ketju, jonka koonnista vastaa kotiseutuyhdistys Hauho-Seura ja toteutuksesta lukuisat hauholaiset yhteisöt, yrittäjät ja Hauhon seurakunta.

Viikon ohjelmassa on muun muassa Lasten perinnepäivä Kotkon ulkomuseoalueella tiistaina 25.6., retki Niskavuoren jäljillä keskiviikkona 26.6., Heinäpäivän vietto perjantaina 28.6. ja perjantai-iltana yöpyöräily nimeltään Sandran Rinki.

Viikko huipentuu Niskavuoren markkinoihin lauantaina 29.6. Hauhon kirkonkylässä. Markkinoista alkaa Hauhon Yrittäjien lauantaisten kesätorien sarja, joka päättyy heinäkuun 27. päivänä. Viikko päättyy kesäasukkaiden kirkkopyhään ja leppoisaan mopediajeluun nimeltään Akustin ajot sunnuntaina 30.6.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.