Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Gabriel tullee takaisin

Mihin kaikkeen ihminen on valmis rakkauden tähdän, entä rahan? Sitä pohtii Kaupungin Teatterissa sunnuntaina 3.11. vierailunäytöksenä esitettävä Gabriel tule takaisin -klassikko.

Näytelmässä Angelin sisarusten, Kristiinan (Anne Nielsen) ja Ulriikan (Sara Paavolainen), hillitty elämä pikkukaupungin paperikauppiaina järkkyy, kun komea (Mikko Rantaniva) tulee ja hurmaa heidät molemmat. Sisarentytär Raili (Hanna Lekander) seuraa sivusta kun tätien elämätön elämä ja tukahdetut tunteet ja haaveet vaihtuvat unelmaan jossa rakkaus vie jalat alta ja järjen päästä – samantien perintörahat.

Sisarukset ovat valmiita sokaistuneen rakkautensa vuoksi antautumaan ehdoitta ja tekemään hirveitäkin tekoja ja elämään valheessa – niin suloisessa!

Iltojen kuluessa rakkaus muuttuu verenhimoiseksi ja lopussa odottaa yllätys, järkytys ja siltikin:?Ja minä ? minä hullu höperö ? minä vanha luuska! Vieläkin ? vieläkin minä huudan: Gabriel, rakkaani, tule takaisin! Tule takaisin! Sinun valheesi on niin suloinen. Tule takaisin, Gabriel.”

Ohjaus on Taneli Mäkelän.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.