Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ei kiitos enää lauluteatteria

Hämeenlinnan kesäteatteriyhdistys joutui turvautumaan kaupunginhallitukseen saadakseen viime kesän tappiot maksettua.
Tamperelaisen teatteri Siperian esittämä Satoi tai paistoi sai vain noin 7000 katsojaa, mikä jätti tuloksen 40 000 euroa miinukselle.
Omilleen kesäteatteri olisi päässyt noin 9000 katsojalla, mihin se aiempina vuosina on yltänytkin. Myös viime vuonna, jolloin Siperian Sakespearen kootut theokset -pläjäyksellä päästiin juuri ja juuri plussan puolelle.

Kesäteatterimies Martti Töttölä uskoo parinkymmenen vuoden kesäteatterikokemuksellaan, että viime kesän taloudellisesta flopista noustaan taas. Niin kesäteatteri on tehnyt ennenkin. Niinpä Siperian kanssa neuvotellaan lähipäivinä ensi kesästä. Vanhaan musiikkiteatteriin ei ole Töttölän mukaan paluuta.
Hyvä niin. En ole ainoa kesäteatterin ystävä, joka sai kaupunginpuistossa aivan kyllikseen noista sketsi-laulu-sketsi-laulu -näytelmistä. Jos haluan mennä konserttiin, niin niille on omat näyttämönsä.

Siperian potpurrimainen näytelmät nippuun -tyylikin on jo vanha vitsi. Hauskaa, nokkelaa ja nopeaa -mutta höyhenenkevyttä ja välillä ihan kieli poskessa tehtyä. Viime kesänäkin kävi pari kertaa mielessä, että ollaanko me katsojat näin helppoja. Mutta sai noille Tampereen tyypeillä kyllä nauraakin.

Kesäteatteriesityksiä veivataan lähestulkoon jokaisessa kunnassa. Hämeenlinnan kesäteatterikappaleet eroavat useimmista niistä yhdellä tapaa: täällä asialla ovat ammattilaiset. Luojan kiitos.
Teatterin tekeminen on varmaankin kiva harrastus, mutta harrastajateatteriesitysten katsominen on monesti sama kuin ostaisi kannatusarvan.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.