Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Duo Klariano konsertoi Rengon kirkossa

Duo Klariano on klarinetisti Katri Laakson ja pianisti Regina Huokunan tuore kokoonpano, jonka ensi esiintyminen on sunnuntaina 29.1. kello 18 alkavassa konsertissa Rengon kirkossa. Molemmat naiset toimivat opettajina Lounais-Hämeen musiikkiopistossa, Laakso opettaa myös Sibelius-opistossa. He luonnehtivat duoaan erittäin kamarimusiikilliseksi.

? Piano ei säestä klarinettia vaan soittimet soivat yhteen, Katri Laakso kuvailee.

Laakso kertoo ajan kanssa valmistellun ohjelmiston olevan hyvin laaja ja haastava. Tutuin ja useimmin kuultu on Schumannin Fantasiestücke, joka loihtii kuuluviin erilaisia vaihtuvia mielenmaisemia. Myös Weberin Grand Duo Concertante edustaa kaunista ja perinteistä klassista musiikkia. Uudempaa, mutta silti harmonista, soitantaa tarjoaa Castelnuovo-Tedescon Klarinettisonaatti.

? On hyvin kiinnostavaa, miten säveltäjä käyttää siinä harmonioita ja luo erilaisia tunnelmia, Laakso pohtii.

Naiset iloitsevat yhteistyöstään ja konserttikiertueestaan, joka jatkuu Rengon jälkeen vielä Forssassa ja Sibelius-opistossa.

? On todella kiva päästä esiintymään. Olen etsinyt pitkään pianistia kaverikseni. Pidämme molemmat tärkeänä ja välttämättömänäkin oman soittotaidon kehittämistä ja konsertoimista opetustyön täydentäjänä ja vastapainona. Haluamme esimerkillämme myös rohkaista omia oppilaitamme esiintymään, Laakso kertoo.

Konsertin soiva kesto on noin tunnin, ja välissä on pieni väliaika. Konserttiin on vapaa pääsy. Halutessaan voi antaa vapaaehtoisen maksun Yhteisvastuukeräykselle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.