Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
13°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

SUOMI 100: Juhlavuoden vauvaperheet ilmaiseksi Militariaan

Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys ry on päättänyt lahjoittaa vuonna 2017 syntyvien hämeenlinnalaisvauvojen perheille vapaan pääsyn Linnanniemessä sijaitsevaan Museo Militariaan. Kampanja on osa museon Suomi100-ohjelmaa ja Hämeenlinnan lasten ja nuorten juhlavuoden viettoa.

? Vauvaperheiden kutsuminen sotahistorialliseen museoon voi ensi kuulemalta vaikuttaa kummalliselta, mutta meidän mielestämme kohderyhmä on luonteva, toteaa vuoden alussa työnsä aloittanut museonjohtaja Miia-Leena Tiili.

? Haluamme liittää arvokkaaseen juhlintaan iloa ja tulevaisuudenuskoa. Suomi on maailman parhaita maita äideille ja vastasyntyneille, ja tästä on kiittäminen aiempia sukupolvia. Hyvinvointivaltio on sekin osa veteraanien perintöä, jonka arvostusta museomme vaalii.

Vapaalippuihin oikeuttava kutsukirje jaetaan vauvaperheille Hämeenlinnan kahdeksassa lastenneuvolassa helmikuusta alkaen. Vapaa sisäänpääsy koskee vauvan lisäksi kahta aikuista ja vauvan sisaruksia. Museo Militaria haluaa kampanjalla tarjota vauvoille ja heidän läheisilleen mahdollisuuden viettää aikaa rauhallisessa ja esteettömässä ympäristössä, jossa samalla voi tutustua itsenäisyyden vaiheisiin.

Tiilin mukaan museo sopii käyntikohteeksi myös sellaisille, joille sotamuseot ja sotilaselämä ovat vieraita. Toisaalta kampanjan toteuttamiseen motivoi tieto siitä, että isät ja isoisät ovat yhä tiiviimmin mukana pienten lasten arjessa.

? Kenties kampanja voi osaltaan tukea tätä läsnäolon kulttuuria.

Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten juhlavuoden tuotantokoordinaattori Jenna Kankaanpää on erittäin iloinen Museo Militarian avauksesta.

? Tämän kaltainen lapsiperheitä huomioiva, aktiivisuuteen ja oman kaupungin parempaan tuntemukseen tähtäävä tekeminen on juuri sitä, mitä haluamme nähdä juhlavuoden aikana Hämeenlinnassa. Militariassa on oivallettu hienosti juhlavuoden ydinteema Yhdessä, ja lähdetty miettimään oman perinteisen toiminnan ulkopuolelta tapoja tavoittaa uutta yleisöä. Toivottavasti mahdollisimman moni vauvaperhe tarttuu mahdollisuuteen!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.