Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Anna-Kristiina Kaappola tähdittää Iittalan musiikkijuhlien joulukonserttia

Anna-Kristiina Kaappola. Kuva: Seppo Sirkka / Eastpress Oy.

Iittalan Musiikkijuhlien Joulukonsertti Festivamente!’ssa marraskuun 27. päivänä kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Heino Kasken ja Iittalan musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Tuomas Nikkasen omia sävellyksiä, sekä Nikkasen luomia sovituksia Tsaikovskin Pähkinänsärkijästä.

Luvassa on ensiesitys Nikkasen säveltämästä laulusta Gabrielin ihmetys sopraano Anna-Kristiina Kaappolan esittämänä.

Anna-Kristiina Kaappolan varsin monipuolinen ohjelmisto ulottuu barokista nykymusiikkiin.

Sibelius-Akatemiasta valmistunut Kaappola on 1997 – 2020 kuulunut Suomen Kansallisoopperan ja baletin solistikuntaan.

Hän on myös esiintynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla. Sopraano on voittanut Mary Garden International Singing Competition -kilpailun ja saanut erikoispalkinnot Timo Mustakallio- ja Mirjam Helin-laulukilpailussa.

Kaappola on esiintynyt maailman tärkeimmillä oopperalavoilla, kuten New Yorkin Metropolitan Opera, Milanon La Scala, Lontoon Covent Garden, Berliinin ja Hampurin valtionoopperat, Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresden, New Israeli Opera (Tel Aviv), Pariisi, Nizza, Toulouse, sekä Salzburgin musiikkijuhlat.

Konsertin toisena sopraanosolistina kuullaan Riitta Muikku-Piiraista, joka on konsertoinut yhdessä Tuomas Nikkasen kanssa muun muassa Iittalassa jo vuodesta 2013. Kaksikko on ollut myös perustamassa myös Iittalan musiikkijuhlia tuottavaa Iittalan musiikin kesä ry:tä.

Konsertissa kuullaan myös kevyempää joulumusiikkia Veli-Matti Alarton, Noora Herrasen ja Anne Laatikaisen tulkitsemina. Konsertin nuorimmat esiintyjät ovat laulaja Martta Rantonen ja pianisti Ella Virolainen.

Tämä lied-duo opiskelee Sibelius-opistossa, jossa lasten ja nuorten liediä on opetettu viiden vuoden ajan. Lasten ja nuorten liedin kummi Suomessa on Jorma Hynninen.

Iittalan musiikin kesä ry on vuonna 2016 perustettu hämeenlinnalainen yhdistys. Yhdistyksen tarkoitus on Kanta-Hämeen kulttuurielämän elävöittäminen, edistäminen ja kehittäminen.

Festivamente! Joulukonsertti järjestetään sunnuntaina 27.11. kello 17 Iittalan yhtenäiskoululla, Hollaajantie 2, Iittala.

Liput voi ostaa ennakkoon Tiketistä tai alkaen tuntia ennen tapahtumaa ovelta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.