Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Rattijuopumuksesta epäillyn miehen autosta löytyi anastetuksi epäiltyä polttoainetta

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisipartio havaitsi keskiviikkona puolenpäivän aikaan Riihimäellä ylinopeutta ajaneen henkilöauton. Poliisipartio mittasi auton nopeudeksi 80 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Autoa kuljetti hieman yli 30-vuotias mies, joka oli ajokiellossa.

Miehelle suoritettu puhalluskoe näytti nollaa, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisipartio pysäytti keskiviikkona puolenpäivän jälkeen Riihimäen Lopentiellä katsastamattomaksi havaitsemansa henkilöauton. Auton kuljettajaksi osoittautui hieman yli 30-vuotias ajokiellossa oleva mies. Miehelle suoritettu alkometrikoe oli kunnossa, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli kuitenkin positiivinen.

Auton kyydissä oli kanistereissa ja tynnyreissä noin 300 litraa anastetuksi epäiltyä polttoainetta sekä polttoaineen anastamiseen soveltuvaa välineistöä. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Lisäksi miestä ja matkustajana ollutta kolmekymppistä naista epäillään polttoainevarkaudesta.

Poliisi sai keskiviikkona iltapäivällä ilmoituksen Lahden keskustasta anastetusta mönkijästä. Mönkijä oli anastettu kaupan edustalta ilmoittajan ollessa kaupassa asioimassa. Hieman myöhemmin tuntomerkkeihin sopiva mönkijä ajoi poliisipartiota vastaan Kivimaalla.

Partio löysi mönkijän lähistöltä ja otti sen läheisyydestä kiinni miehen ja naisen. Hieman yli 40-vuotiaan miehen hallusta löytyi mönkijästä anastettua omaisuutta. Mies otettiin kiinni moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta epäiltynä, miehen seurassa ollut nainen kuljetettiin poliisiasemalle etsintäkuulutusten vuoksi.

Poliisipartio kiinnitti keskiviikkoiltana huomiota Lahden Mukkulankadulla edellään ajaneeseen autoon, johon oli kiinnitetty väärät rekisterikilvet. Pysäytettäessä selvisi, että poliisi oli aiemmin poistanut autosta siihen kuuluvat rekisterikilvet katsastamattomuuden ja erääntyneiden verojen vuoksi.

Auton hieman yli 20-vuotiaalle mieskuljettajalle suoritettu puhalluskoe näytti nollaa, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Autosta poistettiin siihen kuulumattomat rekisterikilvet.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.