Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Alttoviulisti Charlotta Westerbackin konsertti avaa Hauhon Musiikkijuhlat

Alttoviulisti Charlotta Westerback on Hauhon Musiikkijuhlien Vuoden nuori taiteilija 2023.

Hauhon Musiikkijuhlat alkavat tänään. Hämeenlinnan kirkossa kello 19 alkavassa konsertissa tapahtuma nostaa jälleen esille tulevaisuuden kyvyn, kun alttoviulisti Charlotta Westerback, juhlien Nuori Taiteilija vuonna 2023, konsertoi seuranaan pianisti Annika Palm ja BHO-pianotrio.

Projektinimellä BHO esiintyvä pianotrio on syntynyt jo viime vuosituhannen puolella kun Emma Vähälä, Sennu Laine ja Mika Rännäli esiintyivät opiskeluaikoinaan lukuisissa konserteissa tällä yhtyeellä.

Parinkymmenen New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen pianisti Mika Rännäli kotiutui takaisin Suomeen ja keräsi tämän yhtyeen jälleen kokoon johtamalleen Oulunsalo Soi – festivaalille viime kesänä. Kokoonpano konsertoi myös Hattulan kirkossa perjantaina 7.7. ohjelmassaan Dimitri Sostakovitsin, Paul Juon´in ja Johannes Brahmsin teokset.

Olli Kilpiö on paitsi Virtuosi di Kuhmon jäsen, myös Hauhon Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja perustaja.

Ennakkomyynnin perusteella yleisöä on kiinnostanut eniten festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo, joka esiintyy pitkästä aikaa Hauhon kirkossa torstai-iltana 6.7. Ohjelmassa on Ruotsin hovissa 1800-luvun alussa vaikuttaneen Joachim Nicolas Eggertin sekstetto jousille ja toinen teosharvinaisuus, Arnold Krugin Preis-Sextett vuodelta 1897. Mukana lavalla VdK:n riveissä ovat myös festivaalin perustajat, alttoviulisti Olli Kilpiö ja sellisti Mikko Ivars.

Koko ohjelma festivaalin verkkosivuilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.