Torstai 21.09.2023
Nimipäivät: Mervi

Tuuli:
 

Taidevaltakunnan valintaraati valitsi ensimmäiseen biennaaliin 31 taiteilijaa

Taidevaltakunnan ensimmäisen biennaalin valintaraati on valinnut vuonna 2024 toteutuvaan biennaalinäyttelyyn Hämeenlinnan taidemuseossa ja Hämeenlinnassa 31 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Valittujen teosten myötä biennaali ulottuu myös Taidevaltakunnan muille maakunta-alueille.

Syksyn aikana Hämeenlinnan taidemuseo käy keskusteluja taiteilijoiden kanssa teosten toteutuksesta.  Taiteilijavalinnat julkistetaan alkuvuodesta 2024, kun toteutuvat teokset on saatu varmistettua.

Taidevaltakunnan ensimmäisen biennaalin taiteilija- ja teoshaku toteutettiin maalis-toukokuussa ja hakuun kutsuttiin osallistumaan Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Pirkanmaan alueisiin sitoutuneet taiteilijat. Haku sai suuren suosion ja hakemuksensa siihen jätti 271 taiteilijaa tai työryhmää ympäri Suomen. Lisäksi muutama hakemus saapui myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Kaikkiaan hakemuksia saapui 276. Taiteilija- ja teosvalinnoista vastasi ensimmäistä hakua varten koottu valintaraati. Siihen osallistui Taidevaltakunnan taustamuseoiden edustajien lisäksi viisi ulkopuolista asiantuntijajäsentä, jotka valittiin mukaan raatiin avoimen haun kautta.

Hämeenlinnan taidemuseo, Tampereen taidemuseo sekä Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva toteuttavat Taidevaltakunnan yhteistyössä osana alueellista taidemuseotyötä. Kahden vuoden välein toteutettava kuvataiteen biennaali vuorottelee eri maakunnissa.

Ensimmäinen Taidevaltakunnan järjestämä biennaalinäyttely nähdään Hämeenlinnassa ja Kanta-Hämeessä 2024. Tampereelle ja Pirkanmaalle biennaali levittäytyy 2026 ja vuonna 2028 Lahteen ja Päijät-Hämeeseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.