Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

AC/DC:n lipunmyynti jo yli tavoitteen

AC/DC ja Hämeenlinna esittävät: Suomen kesän suurin rock-konsertti. Kuva (c) Live Nation Press

AC/DC ja Hämeenlinna esittävät: Suomen kesän 2015 suurin rock-konsertti. Kuva (c) Live Nation Finland

Australialaisbändi AC/DC:n odotettu megakonsertti tulee keräämään ennätysyleisön Hämeenlinnan uuteen Kantolan tapahtumapuistoon ensi viikon keskiviikkona 22. heinäkuuta. Kyseessä on kesän suurin rockkonsertti Suomessa ja samalla yhtyeen uran isoin Suomen keikka.

? Olemme päässeet yli alkuperäisen tavoitteemme ja tällä hetkellä lippuja on myyty vähän yli 52.000. Arvioimme parhaillaan konserttialueen kapasiteettia, mutta näyttää siltä, että tapahtuma tulee olemaan loppuunmyyty ennen keikkapäivää, kertoo Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender.

Lipunmyyntitilastosta käy myös ilmi, että jopa 10 prosenttia konserttiin tulijoista saapuu Hämeenlinnaan Suomen ulkopuolelta. Eniten ulkomaisia rockfaneja saapuu Virosta ja Venäjältä, joihin AC/DC:n Rock Or Bust -maailmankiertue ei yllä.

Portit konserttialueelle avataan kello 15 ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Radio Rockiltakin tuttu Jussi 69 soittaa levyjä anniskelualueella kello 15?19. Ensimmäinen yhtye Santa Cruz aloittaa noin kello 19 ja illan päättävä AC/DC nousee lavalle noin kello 21. Välissä esiintyy Vintage Trouble (USA). Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua vielä keikkapäivänäkin.

Noin 10 prosenttia konserttivieraista saapuu Hämeenlinnaan Suomen ulkopuolelta.

Noin 10 prosenttia konserttivieraista saapuu Hämeenlinnaan Suomen ulkopuolelta. Kuva (c) Live Nation Finland

Ravintola-alue, ruokamyyntipisteet ja artistin kiertuetuotemyyntipisteet ovat avoinna koko konserttialueen aukiolon ajan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä puistoon keräävään tapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin nauttimaan tunnelmasta, juomasta ja ruoasta. Hyvissä ajoin saapumalla välttää parhaiten myös turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat ruuhkat ja jonot.

Konserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.acdcfinland.fi -sivustoon ja esimerkiksi saapumis- ja aluekarttaan jo ennakkoon. Hämeenlinnaan pääsee kaikkein kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla ja itse kaupungissa kaikki, myös konserttialue, on kävelyetäisyydellä.

Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä  Vanajantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Sisäänpääsyportit konserttialueelle sijaitsevat Puusepänkadulla. Suosittelemme varaamaan reilusti aikaa ja juhlamieltä, kävelymatkaa Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Omalla autolla ei kannata konserttiin saapua, sillä Kantolan alueella ei ole pysäköintitilaa eikä läpiajoa. Autolla Hämeenlinnaan suuntaavia kehotetaan jättämään auto ensisijaisesti Hämeenlinnan keskustaan esimerkiksi pysäköintihalliin ja jatkamaan sieltä Kantolaan kävellen.

Maksullinen parkkipaikka rajalliselle määrälle autoja löytyy myös Visamäestä, josta matkaa Kantolan tapahtumapuistoon on noin 3,5 kilometriä. Takseille ja kyydin tapahtumaan saaville järjestetään drop off -piste Vakuutusyhtiö Pohjantähden pihaan, joka sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa. Ajo drop off -pisteelle käy Pikkujärventien kautta.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa koko konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 13.-24.7. Pysäköintikieltoalueet on merkitty asianmukaisin kyltein. Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Kantolassa olevien liikeyritysten ja muiden toimijoiden työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.