Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

A cappella tango ja instrumentaalijazz yhdistyvät

Ramonas esiintyy Sibeliuksen syntymäkodilla heinäkuun 10. päivänä. Kuva: Pasi Vähänen.

Ramonas esiintyy Sibeliuksen syntymäkodilla heinäkuun 10. päivänä. Kuva: Pasi Vähänen.

Lauluyhtye Ramonas ja Duo Dixies konsertoivat Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 10.7. kello 13. Konsertin ohjelmistossa kohtaavat Ramonaksen esittämä a cappella tango sekä Duo Dixiesin esittämät jazzklassikot. Konsertti on osa Linnajazzien ohjelmistoa.

Linnajazzeihin Ramonas ja Duo Dixies tuovat maistiaisia sekä tangon että jazzin maailmasta. Tuloksena syntyy suloisesti sekoittuva vuoropuhelu, jossa etelä ja pohjoinen kohtaavat. Vuoropuhelua käyvät myös pelkällä ihmisäänellä tuotettu musiikki ja instrumentaalimusiikki.

Ramonas on kesällä 2009 perustettu hämeenlinnalainen lauluyhtye. Viiden naisen yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin suomenkielisestä a cappella tangosta. Yhtyeessä laulavat Mari Nieminen, Ulla Sara-aho, Annariitta Virta, Anne Laatikainen ja Noora Herranen.

Ramonas on esiintynyt aiemmin muun muassa Maailmantangofestivaalilla Tampereen Telakalla, Helsingin Finlandiatalossa, Hämeenlinnassa erilaisissa tilaisuuksissa sekä Hämeenlinnan Kuorot Kuutamolla ja Helsingin Art Goes Kapakka -tapahtumissa. Syksyllä 2014 ja tammikuussa 2015 Ramonas toteutti Valoa ikkunassa -konsertin yhteistyössä pianotaiteilija Tuomas Nikkasen ja lausuja Riitta Hietasen kanssa.

Duo Dixies soittaa a cappella laulun vastapainoksi instrumentaalijazzia. Luvassa on jazzevergreenejä saksofonin ja pianon/kitaran voimin esitettynä. Duo Dixiessä saksofonia soittaa Mikko Jalava ja pianoa Timo Mäki-Marttunen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.