Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Taidemuseolla näyttely Hämeen omaleimaisista kokoelmista

Yhteiset kuvamme -näyttelyssä Hämeenlinnan Taidemuseolla esitellään Hämeessä olevia taidekokoelmia. Tunnettujen teosten lisäksi esille nostetaan harvojen tuntemia, mutta merkittäviä kokoelmia ja omaleimaisia taiteilijoita. Teoksia on kaikkiaan noin 180. Näyttely on esillä 10.12.2016-19.11.2017.

Esimerkiksi lammilaisen opettaja Vilho Penttilän (1885-1956) kokoelman tunnetuimpia taiteilijoita ovat Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck, Juho Rissanen, Ellen Thesleff ja Werner Åström. Penttilä harrasti taiteen tutkimisen ja keräämisen ohella intohimoisesti vieraita kieliä ja kirjallisuutta.

Syrjäntaan koulun opettajanasunnon seinät täyttyivät teoksista. Niitä kertyikin kaikkiaan 80, joista näyttelyssä on noin 40. Penttilän kokoelma oli aikanaan esillä Lammin kunnantalolla omassa näyttelyhuoneessaan. Lammin kunnalle testamentattu kokoelma siirtyi Hämeenlinnan Taidemuseolle kuntaliitoksen yhteydessä vuonna 2009.

Tervakosken Taiderengas ry:n kokoelmasta on esillä muun muassa Erkki Hienosen kubistisia ja Ossi Voutilaisen abstrakteja maalauksia. Maamme eturivin taidegraafikoiden teosten kokonaisuus 1960-1970 -luvuilta on edustava. Näyttelykokonaisuudessa on 47 teosta.

Näyttelyssä on esillä myös muita kokoelmia ja esimerkiksi Tyko Sallisen töitä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.