Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Sotemuutos on mahdollisuus, lausuu Hätilän Kokoomus

Sari Rautio.

Tulevana syksynä valmistellaan Suomen historian suurinta hallintouudistusta, sote-uudistusta, ja näin valmistaudutaan sosiaali- ja terveysasioiden hoitoon maakuntatasolla vuodesta 2023 alkaen.

Hätilän Kokoomus pitää tiedotteensa mukaan tärkeänä, että niin Kanta-Hämeessä kuin muissakin maakunnissa otetaan aidosti uusi näkökulma kaikkeen sote-asioiden hoitoon, valmistelusta tuottamiseen, eikä vain niputeta vanhoja toimintatapoja isommaksi kokonaisuudeksi. Organisaatioista lähtevän tekemisen sijaan, tulisi tärkeimmäksi ohjaavaksi tekijäksi nostaa ihmislähtöisyys ja vaikuttavuus.

– On siirryttävä hyvinvointia ylläpitävään rakenteeseen nykyisestä pahoinvointia korjaavasta painopisteestä, toteaa Sari Rautio, Hätilän Kokoomuksen pj.

– Se tarkoittaa nopeaa puuttumista ja hyvin vahvaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä, jatkaa Rautio.

Nyt  syntyvät hyvinvointialueet eivät ole kuntien yläpuolella vaan rinnakkain kuntien kanssa. Siksi yhdyspintojen ja yhteistyön suunnittelu on tärkeää. Kanta-Hämeessä toimeenpanoa valmistelee nyt laaja ja kokenut ammattilaisten ryhmä ja sen rinnalla tärkeä poliittinen ohjausryhmä, huomauttaa yhdistys.

Hätilän Kokoomus odottaa valmistelulta tulevaisuuteen katsomista, ja avointa vuoropuhelua maakunnan kaikkien eri toimijoiden kanssa. ?Muutoksesta on tehtävä nyt mahdollisuus. Se onnistuu kun sitä  valmistellaan uuden kokonaisuuden kannalta parhaimmalla tavalla,  seutukuntien erityistarpeet ja yksilöiden moninaiset tarpeet huomioiden jatkaa Miia Antin, Hätilän kokoomuksen vpj.

Miia Antin.

– Kanta-Hämeen sote-valmistelussa pitäisi nähdä, että pienuutemme on suuruus ja voisimme olla aidosti parhaita ihmislähtöisessä ja hyvin hyvinvointia ennakoivassa ja ylläpitävässä tekemisessä. Asiakkaiden palveluohjaus on iso kokonaisuus ja koko uudistuksen onnistumisen kulmakivi, jatkaa Rautio.

Muutoksessa luodaan myös sadoille ihmisille uutta työorganisaatiota. Valtakunnallisesti tehtävät siirtyvät liki kahdeltasadalta eri vastuuviranomaiselta uusille maakunnille. On todella tärkeää, että valmistelutyössä huomioidaan myös henkilöstön työhyvinvoinnin ja osaamisen turvaaminen. Väestön kiihtyvä eläköityminen haastaa laittamaan työolot kuntoon, jotta osaava henkilöstö saadaan sitoutumaan. Myös alan ja alueen vetovoiman pitää olla vahvaa, jotta nuoret hakeutuvat alueellemme ja alan töihin, Hätilän kokoomuksessa vaaditaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.