Maanantai 04.03.2024
Nimipäivät: Ari, Arsi, Atro

Tuuli:
 

Poliitikkoja museoharjoitteluun

Hämeenlinnan kaupunginmuseossa tutustutaan tänä vuonna Poliitikon museoharjoittelu -viikolla ajankohtaiseen teemaan: museoesineiden säilytykseen ja muuttoon. Kaupunginmuseon kokoelma on yli satavuotias. Esineet ovat vielä vanhempia. Kuinka esineet säilyvät satoja vuosia ja kuinka voimme varmistaa, että ne säilyvät myös pitkälle tulevaisuuteen? Miksi museossa on esineitä ja miksi niitä pitäisi säilyttää? Miten museokokoelman muutto eroaa toimiston tai kodin muutosta? Toivomme, että poliitikot löytävät vastauksen ainakin näihin kysymyksiin harjoittelussaan Kaupunginmuseolla.

Poliitikon museoharjoittelu -viikko on Suomen Museoliiton lanseeraama teemaviikko, jolla kannustetaan poliitikkoja tutustumaan museoiden toimintaan. Vuosittain järjestettävää teemaviikkoa on vietetty vuodesta 2016 saakka.

Kampanjan perusajatus on kutsua poliitikkoja tutustumaan museon toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Samalla tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä. Harjoitteluun Kaupunginmuseolle ovat ilmoittautuneet ainakin Hämeenlinnan kaupunginvaltuutetut Johannes Koskinen, Juhani Lehto, Päivi Lilja, Aapo Reima sekä Veli-Antti Silpola. Kesäkuussa valittuja kaupunginvaltuutettuja museotyöhön Hämeenlinnan kaupunginmuseossa ohjaavat vt. museonjohtaja Liisa Koskelainen, tutkija Saija Sillanpää sekä tutkija Jaana Liukkonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.