Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

SISÄILMATUTKIMUS: Ruununmyllyn koulun oppilaita joutuu väistötiloihin

Ruununmyllyn koulun opppilaita joutuu väliaikaistiloihin.

Ruununmyllyn kivikoulun laajennusosassa opiskelevat oppilaat siirtyvät väistötiloihin laajennusosassa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Väistötilat osoitetaan Ruununmyllyn koulun muista tiloista ja koulun tontille tulevista vuokrattavista moduuleista ja niihin on määrä siirtyä kevätlukukaudella 2022.

Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukon viime viikon lopulla tekemän viranhaltijapäätöksen mukaan Ruununmyllyn päärakennuksen eli uudemman kivikoulun toiminnot siirretään “väistötiloihin 10.1.2021 alkaen tai välittömästi väistötilojen valmistuessa käyttöönotettaviksi”. (Toim. huom.: Sivistys- ja hyvinvointijohtajan päätöksessä on mitä ilmeisimmin vuosilukuvirhe).

Tuoreiden tutkimusten perusteella laajennusosa on laajamittaisen peruskorjauksen tarpeessa. Ulkoseinä-, sokkeli- ja alapohjarakenteissa on todettu kosteus- ja mikrobivaurioita ja vaurioiden on todettu olevan ilmayhteydessä sisäilmaan rakenneliitoksissa esiintyvien ilmavuotoreittien kautta.

Tiloissa, joissa altistuminen tavanomaisesta poikkeaville olosuhteille on arvioitu todennäköiseksi tai erittäin todennäköiseksi ja työskentely on pitkäaikaista tai toistuvaa, työhön katsotaan liittyvän lisääntynyt riski sairastua astmaan ja ylähengitystietulehduksiin.

Rakennuksen sisätilojen todettiin olevan alipaineiset ulkoilmaan nähden, joten rakenteissa olevista vaurioista voi kulkeutua epäpuhtauksia sisäilmaan. Tutkimustulosten perusteella kivikoulun laajennusosan osalta tavanomaisesta poikkeava altistumisolosuhde on todennäköinen, kun asteikko on mahdollinen, epätodennäköinen, todennäköinen tai erittäin todennäköinen.

Lue myös: Ruununmyllyn kivikoulun laajennusosan yläpohja ja vesikatto tutkitaan

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.