Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Sibelius-toukokuu on lasten ja nuorten

Toukokuussa on yhtenä ryöpsähdyksenä, 21.?23. päivinä runsaasti Sibelius-aiheista ohjelmaa lapsille ja nuorille, osin nuorten itsensä tekemänä. Hämeenlinnan lyseon lukion ja yläkoulun sekä opettajien tekemä musiikkinäytelmä Lemmenpisaroita esitetään teatterissa torstaista lauantaihin kello 19 ja lauantaina lisäksi kello 13.

Lemmenpisaroita-musiikkinäytelmässä nähdään sekä uusi Janne (Arttu Nyqvist) että vanha Janne (Valtteri Tolppi).

Lemmenpisaroita-musiikkinäytelmässä nähdään sekä uusi Janne (Arttu Nyqvist) että vanha Janne (Valtteri Tolppi).

Siboppi-hankkeen tiimoilta on syntynyt Lemmenpisaroita, joka ohjaajansa Henna-Maija Alitalon mukaan kerää lavalle nelisenkymmentä esiintyjää kahden nuoren, Ainon ja Jannen ympärille. Näytelmää ohjaaja luonnehtii Sibeliuksen innoittamaksi ja keväisen herkäksi.

Sibelius-opiston nuorilla on lied- ja kamarimusiikki-ilta 21.5. Raatihuoneella. Parikymmentä opiskelijaa on koostanut musiikkikokonaisuuden, joka ulottuu 1500-luvulta Ronja Ryövärintyttären elokuvamusiikkiin.

Orkesterisoiton kouluttaja Jean Sibelius Orkesteri järjestää 13?22-vuotiaille nuorille klassisen musiikin Janne-kilpailun. Alkueriin on valittu kahdeksan solistia, alkuerät soitetaan Musiikkitalossa 1.6. ja finaali soitetaan Verkatehtaalla 4.8. Intendentti Teemu Hämäläinen sanoo JSO:n etsivän potentiaalisia solistikykyjä. Voittajalla on 18.10 pääsy esiintymään orkesterisolistina Hannu Linnun johdolla Musiikkitalossa.

Hämeenlinnan kolmasluokkalaisten sekä taidelaitosten yhteinen kuoroteos syntyy noin 700 laulajan voimin Verkatehtaalle 22.5. Ismo Savimäen ohjauksessa oppilaat esittävät draamallisessa konsertissa Jean Sibeliuksen säveltämiä sekä muita luonnosta innoituksen saaneita lauluja. Mukana on myös Sibelius-opiston orkesteri.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.