Tiistai 16.07.2024
Nimipäivät: Reino

Tuuli:
 

Rintamakuvia väreissä museo Militariassa

Museo Militariassa avautuu tänään 24.9. Sodan värit -näyttely, joka on esillä museon vaihtuvien näyttelyjen rakennuksessa ja Tykkihallissa. Sodan värit -näyttelyssä on mahdollista nähdä harvinaisia värivalokuvia jatkosodan vuosilta.

IMG_5048_heppakuva_pieni

Ainutlaatuisen näyttelyn yli 70 laadukasta valokuvasuurennosta on tehty aidoista sota-ajan värivalokuvista. Kuvat ovat aiheiltaan monipuolisia ja esittelevät kuvateksteineen vaikuttavalla tavalla jatkosodan vuosien elämän kirjoa niin rintamalla kuin rintaman takanakin.

Sadonkorjuuta Alastaron pelloilla. SKS/KRA/Antti Hämäläinen.

Sadonkorjuuta Alastaron pelloilla. SKS/KRA/Antti Hämäläinen.

Näyttely pohjautuu kuvatoimittaja Kalevi Keskisen ja toimittaja Mikko Pekarin vuonna 2000 Helsingin taidemuseossa pitämään näyttelyyn, joka saavutti suuren suosion. Näyttely koostuu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, yksityisten kokoelmien sekä Puolustusvoimien SA-kuva-arkiston kuvista. Esillä olevista kuvista suurin osa on kuvia, jotka eivät ole nähtävissä SA-kuva-palvelun sivuilla.

Näyttely sisältyy pääsymaksun hintaan, joten samalla hinnalla kävijä pääsee tutustumaan museon laajaan perusnäyttelyyn ja useisiin vaihtuviin näyttelyihin sekä katsomaan dokumenttifilmejä museon auditoriossa.

Sodan värit -näyttely 24.9.2015?31.3.2016.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.