Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Rautio mukaan valtion liikuntaneuvoston ennakointijaostoon

Hämeenlinnalainen liikunta- ja urheiluvaikuttaja Sari Rautio on valittu uuden valtion liikuntaneuvoston ennakointijaoston jäseneksi. Valtion liikuntaneuvoston tehtävänä on käsitellä laaja-alaisia ja periaatteellisesti tärkeitä liikuntaa koskevia kysymyksiä, tehdä aloitteita ja antaa esityksiä liikunnan kehittämiseksi.

Rautiolla on pitkä kokemus valtakunnallisesta liikunta- ja urheilutoiminnasta. Hän on toiminut työtehtävissä Nuori Suomi ryn kehityspäällikkönä, Liikuntaa kaikille lapsille ? projektikoordinaattorina ja Liikkuva koulu -mentorina.

Luottamustehtävissä Rautio on Perheliikuntaverkoston puheenjohtaja, Valo ryn sekä Vammaisliikunta- ja urheilu VAU ryn hallituksen jäsen. Aiemmin hän oli muun muassa Suomen Ampumahiihtoliiton hallituksen jäsen sekä HPK juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja.

? Liikunnan ja urheilun merkitys kasvaa edelleen. Esimerkiksi pikkuleijonien menestyksen kanssaeläminen on niitä asioita joiden varaan voi jälleen löytyä sitä kaivattua yhteistä suomalaista todellisuutta.

? Seuratoiminta tuo yhteisöllisyyttä ja antaa mainion paikan opetella yhdessä tekemistä ja yhteisten tavoitteiden suuntaan työskentelyä. Puhumattakaan sitten liikunnan ja urheilun itseisarvosta, ihmisen kunnosta ja hyvinvoinnista sekä kilvoittelun merkityksestä. Odotan innolla ennakointijaoston työskentelyä osana Suomen rakenneuudistusta, sanoo Rautio.

Sari Rautio toimii Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja Sitrassa johtavana asiantuntijana. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.