Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 3 m/s ENE
 

Rattijuopumukset työllistivät Hämeen Poliisia

Puhallutus paljastaa valitettavan usein rattijuopumuksen. Kuvituskuva. Kuva: Poliisi.

Kulunut vuorokausi on ollut Hämeen Poliisilla tehtävämäärällisesti melko rauhallinen. Poliisipartiot tavoittivat kuitenkin vuorokauden aikana useita rattijuopumuksesta epäiltyjä auton kuljettajia. Päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen vuoksi kiinniotettuja oli poliisilaitoksen alueella vain muutama kappale.

Poliisipartio pysäytti maanantaina iltapäivällä Etelä-Lahdessa henkilöauton, jonka epäiltiin liittyvän aiemmin huoltoasemalla tapahtuneeseen polttoainevarkauteen. Autoa kuljetti ajo-oikeudeton 40-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti oli positiivinen. Mies käytettiin verikokeessa ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä näpistyksestä.

Poliisipartio pysäytti maanantaina iltapäivällä Lahdessa Kärpäsen alueella henkilöauton, jota kuljetti ajokiellossa oleva kolmekymppinen mieshenkilö. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumausainepikatesti osoittautui positiiviseksi. Miehen kuljettamaa henkilöautoa epäillään anastetuksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Poliisi sai tiistaina aamuyöllä ilmoituksen miehestä, joka oli penkomassa pakettiautoa Lahden keskustassa. Partio tapasi pakettiautosta poliisille entuudestaan tutun 40-vuotiaan miehen. Miehen hallusta löytyi murtautumiseen soveltuvia työkaluja sekä anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Miestä epäillään mm. varkauden yrityksestä ja murtovälineen hallussapidosta.

Orimattilassa liikennepoliisin partio pysäytti maanantaina iltapäivällä ylinopeutta edenneen henkilöauton valtatiellä 4. Ajoneuvon kuljettajaksi ilmeni ajokiellossa oleva 40-vuotias nainen. Nainen puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti oli positiivinen. Nainen käytettiin verikokeessa ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi sai maanantaina iltapäivällä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Valtateiden 10 ja 54 risteyksessä Tammelassa. Tapahtumapaikalla selvisi, että kuorma-auton kuljettaja oli ajanut kolmion takaa 10-tietä ajaneen henkilöauton eteen, minkä seurauksena henkilöauton kuljettaja oli tehnyt väistöliikkeen. Henkilöauton kuljettaja oli onnistunut välttämään törmäyksen kuorma-autoon, mutta törmäsi liikenteenjakajaan sekä risteysalueella olleeseen toiseen henkilöautoon. Onnettomuudesta ei aiheutunut merkittäviä henkilövahinkoja. Kuorma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi sai maanantai-iltana ilmoituksen epävarmasti etenevästä henkilöautosta Jokioisilla. Poliisi tavoittikin ajoneuvon pian ilmoituksen jälkeen valtatiellä 10. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva nainen, joka puhalsi alkometriin rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Tarkkuusalkometrikokeen jälkeen naiselle kirjoitettiin sakko rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen ja rattijuopumukseen Riihimäen keskustassa maanantaina aamupäivällä. Poliisipartion pysäyttämä henkilöauton kuljettaja puhalsi alkometriin nollat, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Poliisipartio pysäytti maanantaina Peltosaaren alueella pakettiauton, jonka kuljettajaksi osoittautui 40-vuotias mieshenkilö. Miehellä ei ole ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta ja hän jäänyt kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta jo 33 kertaa vuoden sisällä. Mies puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta huumausainepikatesti osoittautui positiiviseksi. Mies käytettiin verikokeessa ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

Poliisipartio pysäytti maanantaina Hausjärvellä henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton nelikymppinen mies. Mies puhalsi alkometriin nollat, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti oli positiivinen. Miehen hallusta löytyi lisäksi pieni määrä epäiltyä huumausainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.