Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Puolustusministeri sanoo harjoituskohun asettuneen mittasuhteisiinsa

Puolustusministeri Jussi Niinistö vieraili maanantaina Hattulassa ja Hämeenlinnassa. Ministeri kertoi vierailun Panssariprikaatissa olevan osa joukko-osastovierailuja, joita hän tekee kaikkiin varuskuntiin.

Museo Militarian johtaja, museoneuvos Jaakko Martikainen (kuvassa vas.) esitteli maanantai-iltapäivällä museota puolustusministeri Jussi Niinistölle.

Museo Militarian johtaja, museoneuvos Jaakko Martikainen (kuvassa vas.) esitteli maanantai-iltapäivällä museota puolustusministeri Jussi Niinistölle.

? Tapasimme ensin eri henkilöstöryhmien edustajia, jotka kertoivat huoliaan ja ilonaiheitaan. Panssariprikaatin komentaja, eversti Pekka Järvi piti yleisesittelyn jonka jälkeen ohjelmassa oli kalustoon tutustumista. Sen jälkeen siirryimme Hätilään seuraamaan varusmiehiä, Jussi Niinistö kertoo.

? Varusmiesten palveluksen aikainen poistuma Panssariprikaatissa on maan alhaisin, alle kymmenen prosenttia. Palveluksen jatkamisella loppuun asti on merkitystä sekä maanpuolustuskyvyn että varusmiesten syrjäytymisen ehkäisyn kannalta, Niinistö iloitsee.

Niinistö kommentoi myös äskettäin noussutta kohua, jonka taustalla oli toukokuussa Suomeen harjoituksiin tuleva yhdysvaltalainen jalkaväkikomppania ja erityisesti sen mukanaan tuomat panssaroidut ajoneuvot.

? Kohu vaikuttaa nyt onneksi asettuneen paremmin mittasuhteisiinsa. Suomi järjestää harjoituksia puolustuskykynsä ylläpitämiseksi ja jokainen harjoitus arvioidaan erikseen. USA on tärkein kumppanimme ilmavoimille Hornetien takia ja yhteistyön vahvistaminen on kirjattu myös hallitusohjelmaan.

Niinistö kertoo, että Yhdysvalloilla on nyt resursseja sotilaallisiin harjoituksiin ja maa on satsannut Euroopassa pidettäviin harjoituksiin.

Puolustusministeri Jussi Niinistö sai muistoksi käynnistään Museo Militarian solmioneulan.

Puolustusministeri Jussi Niinistö sai muistoksi käynnistään Museo Militarian solmioneulan.

? Panssariprikaatistakin osallistuu miehistöä Niinisalon Pohjankankaalla järjestettäviin taisteluammuntoihin, joissa on mahdollisuus verrata osaamista ammattiarmeijan osaamiseen. Aiempien kokemusten ja tietojen pohjalta suomalaisella asevelvollisuusarmeijalla ei ole siinä suhteessa hävettävää.

Ministerin ohjelmassa oli museovierailun jälkeen vielä tapaaminen alueen reserviläisten kanssa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.