Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Päivi Lindqvist Hämeenlinnan Kokoomuksen johtoon

Päivi Lindqvist. Kuva: Pasi Vähänen.

Hämeenlinnan kokoomuksen kattojärjestö, eli Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestö piti syyskokouksensa sunnuntaina 21.11. Kunnallisjärjestön hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittiin 35-vuotias luokanopettaja Päivi Lindqvist.

Lindqvist on kokoomuksen valtuustoryhmän jäsen ja varavaltuutettu. Lindqvist toimii myös Hämeen Kokoomuksen piirihallituksessa. Väistyvä puheenjohtaja Antti Ahonen ei ollut ehdolla jatkamaan puheenjohtajana.

Hämeenlinnan kokoomuksen hallituksen muiksi jäseniksi vuodelle 2022 valittiin Kari Aaltonen, Mate Dahl, Laura Heikinheimo, Mikko Hieta, Raine Kervinen, Simo Nikula, Mari Pinomäki, Joel Rinne, Seppo Saarinen, Kimmo Salomaa, Merituuli Stenberg ja Jarmo Vainio.

Syyskokouksen julkilausumassaan Hämeenlinnan kokoomus vaatii kaupungin taloutta tasapainoon vakavasti tehdyllä ja kattavalla talouden tasapainotusohjelmalla. Hämeenlinnan kokoomus sulkee pois veronkorotukset keinoina tasapainottaa taloutta ja edellyttää talouden kääntämistä rakenteellisesti ylijäämäiseksi.

– Kiitämme kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskisen ehdotuksesta kaupungin talousarvioon sisällytettyä talouden tasapainotusohjelmaa. Tällaista ohjelmaa todellakin tarvitaan, sillä monet aiemmista tasapainotustavoitteista eivät ole onnistuneet, vaan kaupungin velkaantuminen on jatkunut ja veroprosentti on jo nyt korkea, linjaa Kokoomuksen Hämeenlinnan kunnallisjärjestön uusi puheenjohtaja Päivi Lindqvist.

– Me Hämeenlinnan kokoomuksessa edellytämme, että kaupungin velkaantuminen saadaan vihdoin hallintaan. Tarvitaan vastuullista ja pitkäjänteistä taloudenpitoa. Kaikki menokohteet on käytävä läpi ja on pohdittava vakavasti keinoja, joilla kaupungin tulovirtoja voidaan kasvattaa, nostamatta veroja. Esimerkiksi talousarvion yhteydessä päätetty tonttikaupan vauhdittaminen oli tärkeä, oikeansuuntainen elinvoimatoimenpide, jatkaa Lindqvist.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.