Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

HÄME21-valmiusharjoitus päättyi

Kanta-Hämeen Turvallisuusfoorumi osallistui Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään HÄME21-valmiusharjoitukseen 24. – 25.11.2021. Turvallisuusfoorumi on Kanta-Hämeen eri viranomaisten muodostama kokonaisturvallisuuden ja varautumisen yhteenliittymä.

Harjoitukseen osallistuivat kaikki Kanta-Hämeen kunnat ja eri turvallisuusviranomaiset. Osaan harjoitusta osallistui myös sosiaali-, terveys- ja ympäristöviranomaisia sekä vesihuoltolaitoksia.

Harjoitustilanteena oli normaaliolojen häiriötilanteet ja poikkeusolot. Ensimmäisenä harjoituspäivänä harjoiteltiin laajamittaisia vedenjakeluhäiriöitä Kanta-Hämeessä. Harjoituksen sisällön oli valmistellut Turvallisuusfoorumin sihteeristö.

Toisena harjoituspäivänä harjoiteltiin väestönsuojelua ja väestön laajamittaista evakuointia.

Harjoituksen tavoitteet saavutettiin hyvin, mutta myös kehittämiskohteita havaittiin, esimerkiksi viestiyhteyksien ja viestivälineiden käytössä ja viestinnässä kansalaisille ja medialle.

Valmiusharjoitus ja aiheet koettiin ajankohtaisiksi ja hyödyllisiksi. Harjoituksen opit kootaan yhteen ja esitellään palauteseminaarissa 18.1.2022. Osallistuvat organisaatiot päivittävät harjoituskokemusten perusteella yhteys- ja hälytystietonsa ja valmiussuunnitelmansa.

Turvallisuusfoorumin sihteeristö on yhteydessä kuntiin noin puoli vuotta harjoituksen päättymisen jälkeen keskustellakseen havaittujen kehittämiskohteiden tilanteesta.

Turvallisuusfoorumi esittää, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestäisi jatkossa valmiusharjoitukset Kanta-Hämeessä kolmen vuoden välein nykyisen neljän vuoden harjoitussyklin sijaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.