Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Pahoinpitelyjä Hämeen eri kolkissa

Perjantaina kello 7.30 poliisi sai hälytyksen Hämeenlinnan Kirkkokallionkadulle, jossa ex-pariskunnan välille oli tullut riitaa ja mies oli retuuttanut naista pihalla. Pariskunnan 22-vuotias mies oli soittanut yöllä entiselle puolisolleen ja pyytänyt päästä käymään hänen luonaan. Nainen oli päästänyt miehen asuntoon, jonka jälkeen mies oli vaatinut naista lähtemään miehen asunnolle.

Mies oli ottanut naisen kotiavaimet ja puhelimen haltuunsa tehostaakseen käskyään. Mies oli repinyt naisen kädestä ulos ja pakottanut hänet sähköscuutin kyytiin. Matkan aikana he olivat kaatuneet ja mies oli repinyt naista hiuksista. Ulkopuolinen oli nähnyt tapahtuman ja soitti asiasta hätäkeskukseen.

Poliisipartion tullessa paikalle mies oli poistunut ja luovuttanut tavarat takaisin naiselle. Miestä epäillään alustavasti lievästä pahoinpitelystä.

Kello 11 aikoihin poliisipartio pysäytti Tervakoskella Vähikkäläntiellä ulkomaalaisissa rekisteristerikilvissä olevan henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 43-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometriin, joka vahvisti epäilyn.

Kello 11 poliisi pysäytti Lammilla Mommilantiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 73-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa epäilyn varmistamiseksi.

Kello 16.40 tuli ilmoitus Riihimäen juna-aseman parkkipaikalla riehuvasta miehestä, joka potkii parkissa olevia autoja. Paikalta tavattiin 38-vuotias päihtynyt mies, joka kiinniotettiin. Mies oli ehtinyt vahingoittaa ainakin viittä henkilöautoa. Mies ei osannut kertoa syytä teolleen.

Kello 16.40 poliisipartio sai kotihälytyksen Lopella sijaitsevaan omakotitaloon. Paikalla selvisi, että keski-ikäiselle pariskunnalle oli tullut ensin suusanallista riitaa, joka äityi käsirysyksi. Mies oli tarttunut naista kurkusta kiinni ja kaatanut tämän maahan. Nainen oli päässyt tilanteesta irti, jonka jälkeen mies oli heittänyt naista muovisella lautasella päähän.

Naisen päähän oli tullut vertavuotava haava. Mies oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle tuloa, mutta hänet tavoitettiin lähistöltä ja kiinniotettiin epäiltynä pahoinpitelyyn.

Kello 17.40 poliisipartio havaitsi Riihimäellä Otavankadulla entuudestaan tuntemansa 40-vuotiaan miehen ja hänen seurassaan olevan naisen. Mieheltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä, joihin hänellä ei ollut reseptiä. Miestä epäillään huumausainerikoksesta.

Miehen seurassa olleen 27-vuotiaan naisen hallusta löytyi pienempi määrä lääkkeitä ja häntä epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Kello 21 aikoihin VT2:lla Jokioisissa poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto nopeudella 173 km/h. Kyseisessä kohdassa on 100 km/h nopeusrajoitus. Auto saatiin pysäytettyä ja autoa kuljettanutta 18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänen ajokorttinsa otettiin polisin haltuun.

Kello 03 aikoihin järjestyksenvalvoja poisti Hämeenlinnassa Raatihuoneenkadulla sijaitsevasta ravintolasta häiritsevästi käyttäytyvää päihtynyttä 45-vuotiasta miestä, joka oli jo kertaalleen poistettu ravintolasta. Mies ei hyväksynyt päätöstä ja oli alkanut riehumaan sekä tarrannut järjestyksenvalvojaa kaulasta kiinni, jonka vuoksi mies otettiin hallintaan ja asiasta ilmoitettiin poliisille. Miestä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Kello 03 aikoihin poliisipartio sai tehtäväkseen mennä Hämeenlinnan Voutilassa sijaitsevaan asuntoon, jossa kahden miehen välille oli tullut riitaa. Paikalla selvisi, että 27-vuotias mies oli pyytänyt tuntemansa miehen viettämään iltaa hallitsemaansa asuntoon.

Päihtynyt asunnon haltija oli yllättäen ilman näkyvää syytä hyökännyt vieraana olevan miehen kimppuun ja lyönyt tätä useasti kasvoihin. Vieraan yrittäessä poistua paikalta oli asunnon haltija jatkanut lyömistä. Poliisi kiinniotti pahoinpitelijän. Uhrin vammat tarkastettiin Kanta-Hämeen keskussairaalalla.

Kello 04 Riihimäeltä Kauppakadulta tuli ilmoitus poliisille, jonka mukaan kuusi miestä pahoinpitelee maassa olevaa miestä. Partion saapuessa paikalle, olivat pahoinpitelijät paenneet paikalta, eikä heitä lähietsinnästä huolimatta enää löytynyt.

Todistajia sekä uhria kuultaessa selvisi, että uhrin kimppuun oli tullut yllättäen nuorisojoukko, joka oli ensin alkanut tönimään uhria ja tämän jälkeen lyönyt häntä pään alueelle. Uhri oli kaatunut maahan, jolloin nuorisojoukko oli jatkanut miehen pahoinpitelyä potkimalla miestä maassa. Poliisilla on tekijöistä hyvät tuntomerkit.

Kello 12.40 aikoihin jäi Lahdessa Ajokadulla sijaitsevassa tavaratalossa kiinni näpistyksestä 31-vuotias nainen. Nainen oli ottanut hyllyistä tuotteita noin 36 euron arvosta ja piilottanut ne sovituskopissa käsilaukkuunsa. Tämän jälkeen nainen oli poistunut tavaratalosta maksamatta tuotteita.

Vartija kiinniotti naisen liikkeen ulkotiloista. Nainen on jäänyt vuoden aikana kiinni erilaisista omaisuusrikoksista 10 kertaa.

Kello 18 poliisipartio havaitsi Lahdessa Rautatieasemalla entuudestaan tuntemansa 47-vuotiaan miehen, jolla oli poliisijärjestelmien mukaan etsintäkuulutus perässään. Mies kiinniotettiin etsintäkuulutuksen perusteella. Mieheltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä yli 700 kappaletta huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä, joihin hänellä ei ollut reseptiä. Miestä epäillään huumausainerikoksesta.

Kello 23.20 aikoihin poliispartio pysäytti Heinolassa Laaksotiellä skootterin, jonka kuljettajana toiminut 18-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

Noin kello 22 poliisi sai tehtäväksi mennä selvittämään Lahden Vapaudenkadulla sijaitsevan ravintololan terassilla tapahtunutta pahoinpitelyä. Paikalla selvisi, että 37-vuotias mies oli aivan yllättäen hyökännyt viereisessä pöydässä istuneen miehen kimppuun ja alkanut pahoinpidellä tätä. Tilannetta ei edeltänyt minkäänlaista riitaa.

Pahoinpitelijän seurassa ollut nainen oli yrittänyt estää teon, mutta mies oli onnistunut lyömään uhria useasti ennen järjestyksenvalvojien väliin tuloa. Pahoinpitelijä kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä. Uhrin vammat vaativat lääkärin hoitoa.

Kello 23.30 Lahdessa löytyi yötivolin turvallisuustarkastuksen yhteydessä alle 18-vuotiaan nuoren hallusta huumausaineen käyttövälineitä. Puhutettaessa nuorta, kertoi hän käyttävänsä kannabista silloin tällöin. Asiasta on laadittu rikosilmoitus ja lastensuojeluilmoitus.

Kello 01.40 poliisi sai ilmoituksen meneillään olevasta pahoinpitelystä Lahden Kärpäsenmäellä. Paikalla selvisi, että samassa seurueessa olevien kahden päihtyneen miehen välille oli tullut riitaa, joka oli edennyt lyömiseksi. Toinen miehistä oli kaatunut maahan, jolloin toinen miehistä oli mennyt päälle ja lyönyt maassa makaavaa useasti kasvoihin.

Pahoinpitelijä oli noussut uhrin päältä ylös ja potkinut tätä vielä useaan kertaa ylävartalon ja pään alueelle. Pahoinpitelystä epäilty 32-vuotias mies kiinniotettiin. Uhrin vammat vaativat lääkärin hoitoa ja hänet kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalan.

Kello 01.50 maissa poliisi sai tehtäväksi mennä Lahdessa Proomukadulle, jossa kaksi miestä pahoinpiteli miestä. Paikalla selvisi, että alle 18-vuotiaalle uhrille tuntemattomat miehet olivat hyökänneet hänen kimppuunsa ja aloittaneet pahoinpitelemään häntä. Miehet olivat lyöneet ja potkineet uhria.

Ulkopuolisen todistajan väliintulo lopetti pahoinpitelyn ja tekijät poistuivat paikalta. Lähietsinnöistä huolimatta miehet jäivät kateisiin, mutta heidän tuntomerkkinsä ovat poliisin tiedossa. Uhrin vammat eivät vaatineet välitöntä hoitoa.

Kello 04.20 haminoissa poliisipartio pysäytti Lahdessa Niemenkadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 20-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

Kello 04.20 Heinolan Rajakadulla mies joutui kahden tuntemattoman henkilön pahoinpitelemäksi. Mies oli kävellyt Rajakadulla, kun häntä vastaan oli tullut miehen mukaan kaksi mahdollisesti alaikäistä nuorta miestä.

Toinen miehistä oli yllättäen lyönyt uhria, joka oli kaatunut lyönnin voimasta maahan. Nuoret olivat poistuneet paikalta, mutta heistä on hyvät tuntomerkit. Sairaankuljetus tarkasti uhrin vammat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.