Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Maakuntaryhmälle esitetään ryhmäharrastustilojen avaamista

Sally Leskinen kertoi, että ryhmäharrastustilojen sulkua koskevalle tartuntatautilain pykälälle ei esitetä enää jatkoa Kanta-Hämeessä.

Kanta-Hämeen maakunnalliselle pandemiaryhmälle esitetään, että ryhmäharrastustilat avattaisiin kaikkien käyttöön ja että yleisötilaisuudet voitaisiin avata niin, että yleisömääräksi rajattaisiin 50 prosenttia tilan maksimikapasiteetista. Ulkotilaisuuksille ei suositettaisi mitään yleisörajoituksia.

Asiasta kertoi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen tänään mediainfossa. Leskinen on myös tänään kokoontuvan maakuntaryhmän puheenjohtaja. Päätökset rajoitusten jatkosta tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto suositusten ja paikallisen taudinkuva-arvion perusteella.

– Päätöksentekoprosessien keston takia realistinen arvio on, että nykyiset rajoitukset voitaisiin purkaa ensi viikon alussa, maanantain tai tiistain paikkeilla, Leskinen totesi.

Maski- ja etätyösuosituksiin ei vielä tänään kokoontuvassa maakuntaryhmässä ole määrä puuttua.

– Palaamme niihin, kun näemme miten valtakunnalliset puheet kaikkien rajoitusten poistamisesta konkretisoituvat.

Sally Leskinen korosti, että tilojen ja tilaisuuksien mahdollisen avaamisen jälkeenkin ihmisten on tärkeää huolehtia turvaväleistä sekä maskien ja käsidesinfioinnin käytöstä.

Koronapandemia ei nimittäin osoita Kanta-Hämeessä laantumisen merkkejä, vaan tammikuussa tautiin menehtyi maakunnassa kymmenen henkilöä, mikä on sairaalaepidemian jaksoa lukuunottamatta korkein luku koko pandemian ajalta.

– Ilmaantuvuusluku on laskussa, mutta se ei kerro koko totuutta epidemian etenemisestä, koska testaamista on kohdennettu.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla on tänään hoidossa 12 koronapotilasta joista 1 tehohoidossa. Perusterveydenhuollossa hoidettavia on 6. Tilannetta pahentaa, että terveydenhuollon henkilökuntaa on sairaana tai karanteenissa. Sairaalan kuormitusennuste on silti huomattavasti helpottunut muutaman viikon takaisesta ennusteesta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.