Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Maakunnan kattava tarinakilpailu käynnistyy marraskuussa

Hämeen Ammattikorkeakoulun VIKKE ? Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hankkeessa järjestetään koko maakunnan kattava tarinakilpailu.

Kilpailu on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä maakuntaliiton, sekä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmassa oli päätetty käynnistää tarinakilpailu ja tämän vuoksi yhdistettiin voimat kilpailun toteuttamiseksi.

Tarinakilpailuun kerätään tarinoita 7.11.-16.12.2018 välisenä aikana verkkosivuilla www.tarinakilpailu.fi. Tarina voi olla kirjoitettu tai sen voi toimittaa video- tai äänitiedostona.

Kilpailussa on kolme eri luokkaa lapset, nuoret ja aikuiset. Tavoitteena on saada monenlaisia tarinoita niin nuorten kuin eläkeläistenkin keskuudesta.

Tarinakilpailuun osallistuneet tarinat julkaistaan www.tarinakilpailu.fi sivustolla, jossa kaikki voivat käydä tutustumassa tarinoihin ja äänestää parasta tarinaa tykkäämällä. Äänestää voi 13.1.2019 asti ja kilpailun voittajat kaikissa sarjoissa ovat eniten ääniä saaneet tarinat.

Kilpailussa on huikeat palkinnot ja esimerkiksi kouluryhmillä on mahdollisuus voittaa, vaikka kevään luokkaretkeä varten aktiviteetti. Aikuisten sarjassa on hemmottelua ja rentoutumista palkintojen muodossa luvassa. Tarinakilpailun voittajat julkaistaan 19.1.2019.

Hämeenlinnan kaupunki on lisäksi luvannut erityispalkinnon, jossa tarinasta tehdään katutaidetta. Tämän palkinnon valitseelasten ja nuorten tarinoista erikseen Hämeenlinnan kaupungin nimeämä raati.

VIKKE ? Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessähanke on Euroopan Aluekehitysrahaston rahoittama hanke ja toteuttaja on Hämeen Ammattikorkeakoulun Älykkäät Palvelut tutkimusyksikkö.

Hankkeen tavoitteena on kehittää maakunnan tarinoita visuaalisempaan muotoon, sekä auttaa kulttuurikohteita ja matkailutoimijoita hyödyntämään paremmin tarinoita ja tarinallistamista.

Tavoitteena on myös lisätä Kanta-Hämeen kohteiden näkyvyyttä ja houkutella matkailijoita historiallisesti ja kulttuurisesti kiehtovaan maakuntaan.

Hankkeen tavoitteena on myös tuottaa peli, joka opastaa matkailijaa uusin menetelmin kohteesta toiseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.