Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Lue Fintrafficin ohjeet liikenteeseen veturinkuljettajien lakon aikana

Maanantaina 20. maaliskuuta alkava veturinkuljettajien lakko vaikuttaa monen liikkumiseen. Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, liikenteenohjausyhtiö Fintraffic Oy on koonnut ohjeita sekä julkisilla liikennevälineillä että yksityisautoilla liikkuville.

Matkustaja voi esimerkiksi käyttää valtakunnallista opas.matka.fi-reittiopasta.

– Opas.matka.fi-reittiopas on ovelta-ovelle-reittisuunnittelupalvelu, joka yhdistää eri liikennevälineet sujuviksi reiteiksi. Palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B katuosoitteen tarkkuudella, valittuna ajankohtana ja haluttuja kulkumuotoja käyttäen. Palvelu kokoaakin yhteen kattavasti joukkoliikenteen viranomaisten ja joukkoliikenneoperaattorien tuottamia tietoja kaikille liikenteen käyttäjille hyödynnettäväksi, kertoo kehityspäällikkö Jaakko Rintamäki Fintrafficilta.

Valtakunnallisen opas.matka.fi-reittioppaan tiedot pohjautuvat joukkoliikenneviranomaisten, liikennöitsijöiden, VR:n ja Finavian aikataulutietoihin.

Valtakunnallisessa opas.matka.fi-reittioppaassa ollaan parhaillaan ottamassa käyttöön uutta entistä kehittyneempää reititysmoottoria, joka mahdollistaa jo lähiviikkojen aikana käyttäjille entistä nopeammat haut ja entistä enemmän vaihtoehtoisia yhteyksiä.

Junalakko kannattaa ottaa nyt huomioon myös omaa autoilua suunnitellessa. Fintrafficin tieliikenteenohjaus muistuttaa varaamaan etenkin työmatkaliikenteeseen normaalia enemmän aikaa, sillä maanteillä saattaa olla lakon takia normaalia enemmän liikennettä.

– Autoilijoiden on syytä varautua etenkin työmatkaliikenteessä siihen, että matka saattaa kestää hiukan pidempään, ja ajoittaista jonoutumista esiintyy paikoitellen. Jotta liikenne saadaan sujumaan maanteillä jouhevasti, niin unohdetaan turhat ohittelut ja muistetaan kunnon turvavälit. Autolla liikkujien kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan myös kimppakyytejä sekä muutoinkin välttää nyt turhaa autoilua ruuhkaisimpaan aikaan, summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Oman ajoreitin liikennemäärät, liikennetiedotteet ja ajokelit voi tarkistaa etukäteen Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta, joka on saatavissa sovelluskaupoista myös ilmaisena mobiilisovelluksena.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.