Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Loppiaisena linna täynnä ohjelmaa

Hämeen linnan perinteinen loppiaistapahtuma järjestetään jälleen tiistaina 6.1.2015. Tapahtumaan odotetaan noin 3.000 kävijää Etelä-Suomen alueelta. Hämeen linnaan, Vankilamuseoon ja kaikkiin alueella oleviin aktiviteetteihin on ilmainen sisäänpääsy loppiaisena. Portinvartija Nils on sytyttänyt eteläiselle vallipihalle vartiopaikalleen nuotion ja sen äärellä hän jutustelee mielellään kaikkien paikalle poikkeavien kanssa. Nilsin vartiopaikan ympärille linnan väki on järjestänyt joitakin huvituksia loppiaisvieraille.

Eteläisellä vallipihalla pikkuritarit ja ?neidot voivat testata taitojaan harjoituskentän puuhapisteissä tai laskea mäkeä tykkitornin valleilta. Linnanpuistossa voi käydä hevos- tai koira-ajelulla, Vankilamuseon pihalta puolestaan löytyy poniajelua.  Sisällä linnassa voi osallistua kirjurin työpajaan, missä valmistetaan kirjakäärö, johon kirjoitetaan keskiaikaisia aakkosia riikinkukon siipisulasta valmistetuilla sulkakynillä. Lopuksi linnan pääkirjuri tarkastaa jokaisen käärön ja niihin painetaan linnan kirjurin sinetti.

Koko perheen teemakierros ?Kun Ingeborg Aakentytär saapui Hämeeseen? järjestetään päivän aikana neljästi. Kierrokselle ilmoittaudutaan museokaupassa. Linnan luentosalissa Nukketeatteri Vahapapu esittää näytelmää Tahvo ja Bella pyörremyrskyssä. Taikuri Tuovinen hämmästyttää yleisöä kolmannen kerroksen kappelissa. Kuninkaansalissa esiintyy Hämeen Keskiaikaseura, jonka renessanssitanssista ja tanssikoulusta on mahdollisuus nauttia kolmena eri kellonlyömänä. Lisäksi Hämeenlinnan ilmailukerho järjestää koko päivän ajan paperilennokkilennätystä koillissiivensalissa.

Linnanravintola Brahen kahvilassa voi istahtaa nauttimaan lämmintä keittoa ja virvokkeita. Loppiaisen ohjelmassa on lumivaraus sekä koira-ajeluiden että pulkkamäen toteuttamiseksi. Hevos- ja koira-ajeluiden pakkasraja on -15 astetta. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.