Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Lammin kotiseutulehden toimikunta on Vuoden lammilainen

Lammin kotiseutulehti 2015 julkistettiin viime viikolla.  Samalla Lammin itsenäisyyspäivän toimikunta julkisti Vuoden lammilaisen 2015, joka on Lammin kotiseutulehden toimikunta.

Lammin kotiseutulehden toimikunta on Vuoden lammilainen. Toimituskunnan jäsenet ovat  Helena Hirviniemi, Kaisu Koskue, Asta Granat-Tapaila, Marja Numminen ja Susanna Mattila. Kuva: Erkki Lehto

Lammin kotiseutulehden toimikunta on Vuoden lammilainen. Toimituskunnan jäsenet ovat Helena Hirviniemi, Kaisu Koskue, Asta Granat-Tapaila, Marja Numminen ja Susanna Mattila. Kuva: Erkki Lehto

Toimikunnan puheenjohtaja ja lehden päätoimittaja Helena Hirviniemi on ollut toimikunnan jäsen vuodesta 1988, päätoimittajana vuodesta 1993. Hän vastaa lehden kokoamisesta ja sisällöstä sekä huolehtii lehden hallinnosta. Lisäksi hän on kirjoittanut lehteen vuosien varrella lukuisia artikkeleita.

Kotiseutuneuvos Kaisu Koskue on ollut perustamassa Kotiseutulehteä vuonna 1967. Hän oli toimikunnassa mukana vuoteen 1977 ja edelleen vuodesta 1984 lähtien.

Asta Granat-Tapaila tuli toimikuntaan jäseneksi vuonna 1997 ja kirjoitti jo sitä ennen lehteen runoja ja muita tekstejä. Vuodesta 1988 hän on piirroksin elävöittänyt sekä omia että muiden kirjoituksia. Kotiseutulehden kansikuvat vuosilta 1993 ja 1994 ovat hänen piirtämiään.

Marja Numminen on ollut toimikunnan jäsen vuodesta 1998. Hän vastaa lehden taloudesta, ilmoitushankinnasta muiden toimikunnan jäsenten kanssa sekä laskutuksesta.

Toimikunnan tuorein jäsen on toimittaja Susanna Mattila, joka tuli mukaan vuonna 2014. Hän on paikallisjournalisti, jonka sydän sykkii kotiseututyölle ja paikallisen kulttuurin tallentamiselle.

Kotiseutulehteä on kuvitettu useana vuonna Matti Siivosen valokuvin. Vaikka hän ei varsinainen toimituskunnan jäsen enää olekaan, on vaikea kuvitella lehteä ilman Matin valokuvia. Hänen kamerastaan ovat usean numeron kansikuvat niin kuin tänäkin vuonna.

Lehti tehdään puhtaasti talkootyönä. Sen kulut katetaan paitsi lehtien myynnillä, myös ilmoitusmyynnillä. Toisin sanoen lammilaisten ja tuuloslaisten yritysten tuella.

? Lammin kotiseutulehdessä on tänä vuonna 68 sivua ja kannet. Kaupungin tervehdyksen on kirjoittanut kaupunginvaltuutettu Kaija-Leena Savijoki. Lehti on kattava katsaus menneeseen vuoteen, siihen mitä Lammilla on tapahtunut sekä Lammin historiaan, kertoi päätoimittaja Helena Hirviniemi julkaisutilaisuudessa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.