Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Reska: Kaupunki valmis kaavan uudelleentarkasteluun

Reska.fi esitteli elokuussa arkkitehti Maija Parviasen suunnitelmia kauppakeskus Linnan ympärystön ja kävelykadun kehittämiseksi. Havainnekuva: Maija Parviainen

Reska.fi esitteli elokuussa arkkitehti Maija Parviaisen suunnitelmia kauppakeskus Linnan ympärystön ja kävelykadun kehittämiseksi. Kaupunki kertoo nyt olevansa valmis koko Reskan kaavan tarkasteluun ja kehittämiseen. Havainnekuva: Maija Parviainen

Reskan kiinteistöjen ja kaupungin edustajat pitivät yhteisen neuvottelun viime torstaina. Yhteisenä tavoitteena on löytää keinoja ydinkeskustan elävöittämiseksi. Hämeenlinnan keskustan nähdään tarjoavan hyvät mahdollisuudet tulevaisuuden kaupalle ja palveluille. Vanha kaupunki on erinomainen ympäristö erilaisille kivijalkakaupoille, ravintoloille ja katukahviloille.

Muutoksen mahdollisuus syntyy myös vanhojen kiinteistöjen uudelleen käytöstä. Tähän haasteeseen päätettiin tarttua yhteisvoimin. Uusille asukkaille, liikkeille ja työpaikoille on tilaa.

Neuvottelun osapuolet haluavat Reskan tulevaisuudesta yhteisen näkemyksen, jolla turvataan kiinteistöjen pitkän aikavälin kehittämismahdollisuudet ja joka tuo ydinkeskustaan jälleen toimeliaisuutta ja elinvoimaa.

Kaupunki on omalta osaltaan valmis koko Reskan kaavalliseen tarkasteluun ja kehittämiseen. Samanaikaisesti tartutaan myös viihtyisyyttä ja siisteyttä parantaviin käytännön toimiin, kuten valaistuksen, roskisten ja puuston uusimiseen. Niiden avulla parannetaan liikkeiden houkuttelevuutta ja saadaan uusia yrittäjiä keskustaan. Hyviä esimerkkejä on jo nähtävissä Reskan varrella.

Reskalla vähän yli kuukauden ajan toiminut muotiliike My Milou on yksi esimerkki siitä, että myös yrittäjät uskovat kävelykadun vetovoimaan.

Reskalla vähän yli kuukauden ajan toiminut muotiliike My Milou on yksi esimerkki siitä, että myös yrittäjät uskovat kävelykadun vetovoimaan.

Neuvottelu käynnistyi, kun Hämeenlinnan kaupunginhallitus teki 26.10. päätöksen ohjausryhmän perustamiseksi Reskan I vaiheen kehittämistä varten. Ohjausryhmään kuuluu edustajia kaupungilta, Linnan Kehityksestä sekä kiinteistöjen edustajia Reskan varrelta. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.