Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

LähiTapiolassa ollaan teemaviikolla huolissaan paloturvallisuudesta

Vuotuista Paloturvallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna 21.11. ja 1.12. välisenä aikana. Koronaturvallisuuden takia tarjolla on nyt vain virtuaalinen Päivä Paloasemalla joulukuun 6. päivään saakka.

Elämänturvayhtiö LähiTapiola Loimi-Häme kertoo, että yhtiön korvaamien isojen palovahinkojen kehitys on tänä vuonna ollut huolestuttava. Yhtiö on korvannut jo nyt enemmän yli 100.000 euron vahinkoja kuin viime vuonna yhteensä.

– Lämmitykseen liittyvät riskit korostuvat tähän vuodenaikaan, kun pattereita ja tulisijoja taas lämmitetään. Nokipalot ovat yleisin tulisijoihin ja hormeihin liittyvä paloriski, mutta myös esimerkiksi takasta lentävät kipinät, pitkään kytenyt tuhka ja tulisijojen vauriot aiheuttavat silloin tällöin tulipaloja. Tulisijan nuohous on tärkeää tilata vähintään kerran vuodessa, jos tulia poltetaan säännöllisesti. Oikea-aikaisesti tehty nuohous voisi estää vuosittain jopa satoja vaaratilanteita, sanoo riskienhallintapäällikkö Liisa Leinamo LähiTapiola Loimi-Hämeestä.

Suomessa syttyneiden rakennuspalojen määrää on saatu laskemaan viimeisen kymmenen vuoden aikana, ja samalla on vähentynyt myös niissä menetettyjen ihmishenkien määrä. Vuosittain tuli ja savu vaativat kuitenkin edelleen kymmeniä uhreja: viime vuonna tulipaloissa menehtyi pelastustoimen mukaan 49 ihmistä. Enemmistö heistä oli miehiä.

– Palovaroitinta ei syyttä sanota halvaksi henkivakuutukseksi, sillä se voi herättää silloin, kun ei itse paloa huomaisi. Varoittimen tehtävä on havaita savu ja antaa näin aikaa pelastautua tai vielä sammuttaa palonalku. Jotta palovaroitin hädän hetkellä varmasti toimii, on sitä tärkeä testata säännöllisesti ja vaihtaa paristo vuosittain, sanoo Liisa Leinamo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.