Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

KYSELY: Seudun yhteistyötä eniten halutaan lisätä vanhustenhoidossa

Hämeenlinnan Kokoomus järjesti Elomessuilla kyselyn seutuyhteistyöstä. Tavoitteena oli selvittää, mitä asioita seudun asukkaat pitävät tärkeinä. Vastauksia saatiin yhteensä liki 400, ja kaikissa löytyi kannustusta seudun yhteisen tekemisen lisäämiselle. Ehdoton ykkönen vastauksista oli vanhustenhoito, jonka yli puolet vastanneista nosti esiin. Hyvänä kakkosena oli ympäristöpalvelut ja seuraavana yrityspalvelut.

Liki kolmannes vastanneista nosti esiin myös muita sosiaalipalveluita, kuten lastensuojelun. Yhteinen maankäytön suunnittelu nähtiin myös tärkeänä. Seudullisen palvelusetelin ottaisi mieluusti vastaan noin kolmannes vastanneista.

? Seutu on vahva toiminnallinen kokonaisuus, ja erojen etsimisen sijaan löydetään ne asiat jotka on järkevä tehdä yhdessä. Se vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä, on taloudellisesti järkevää, ja tuottaa parempaa arkea kaikille asukkaillemme, toteaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Antti Ahonen.

? Hämeenlinnan kokoomus vaatii että seutuyhteistyön mahdollisuuksia ryhdytään selvittämään määrätietoisesti ja etsimään konkreettisia yhteistyön paikkoja, jatkaa Ahonen.

? Seudun poliittinen yhteistyö on innostunutta ja eteenpäin katsovaa, vahvistaa Hämeenlinnan kokoomuslainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

? Tämä pieni kysely osoittaa että myös seudun asukkaat odottavat konkreettisia yhteisiä tekoja.

Seudullisesta yhteistyöstä kyseltiin Elomessuilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.