Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

KUNNANJOHTAJAT: TyöHämettä rakennetaan yhdessä

Olli-Poika Parviainen kertoi huhtikuussa 2023, että Hämeenlinna oli lähestynyt seudun muita kuntia työllisyydenhoidon uudistuksen tiimoilta. Nyt TyöHämeessä on hänen mukaansa erinomainen tekemisen meininki. Arkistokuva / Juha Reinikainen.

Työllisyyspalvelut on päätetty siirtää kunnille täysimääräisesti vuoden 2025 alusta alkaen. Tällöin nykyiset TE-toimistot lakkaavat ja tapahtuu suuri muutos, kun TE-toimistojen henkilöstö ja samalla myös asiakkaat siirtyvät kuntien vastuulle. Tätä muutosta varten muodostetaan lokakuun 2023 loppuun mennessä kuntien toimesta työllisyyspalvelualueet. Työ- ja elinkeinoministeriö vahvistaa uudet alueet helmikuun 2024 loppuun mennessä.

Hämeenlinna, Hattula, Forssa, Humppila, Tammela, Jokioinen ja Ypäjä tarttuivat työllisyyspalvelualueuudistuksesta innolla kiinni ja lähtivät muodostamaan tulevaisuuden työllisyysaluetta yhdessä. Tekemisen ja valmistelun edetessä työllisyysalueen nimeksi on muotoutunut TyöHäme.

Positiivinen ja kehittämismyönteinen ovat sanoja, jotka kuvastavat yhdessä tehtyä työtä. Yhteisessä valmistelussa on otettu huomioon alueelliset erityispiirteet, asiakaskunnan moninaisuus ja välttämättömät muutospaineet, jotka TyöHämettä kannustavat kehittämään ja rakentamaan jotain aivan uutta.

TyöHämeen alueen kunnanjohtajat kommentoivat yhteisen valmistelun onnistumisia ja tulevaisuuden näkymiä muun muassa näin:

– TyöHämettä on valmisteltu yhdessä ja avoimesti kumppanien kanssa neuvotellen. Muodostumassa on ketterä ja asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiva työllisyysalue. Tarkoitus on rohkeasti luoda uusi toimintamalli, joka palvelee paitsi työnhakijoita, myös esimerkiksi alueen asiakasyrityksiä yksilöllisesti. TyöHämeessä on erinomainen tekemisen meininki ja jo nyt vaikuttaa siltä, että sen esimerkistä ja uusista tekemisen tavoista tullaan olemaan kiinnostuneita myös muualla Suomessa, toteaa Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen.

Ypäjän kunnanjohtajan Tatu Ujulan mukaan TyöHämeen valmistelu on ollut aktiivista ja innostunutta.

– Valmistelun lähtökohtana on ollut se, että palvelut ovat aidosti asiakkaita lähellä ja räätälöidään kunkin henkilökohtaiseen tilanteeseen.

– Avoimuus, yhdessä tekeminen ja rehellinen valmistelu, kiteyttää tunnelmansa Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Valmistelijat ovat tehneet pitkää päivää ja samalla kannustaneet omavalmentajia, sidosryhmiä, yhteistyökumppaneita ja kollegoita ajattelemaan uudella tavalla. Yhteistä tulevaisuuden kuvaa rakennettaessa on haastateltu, kuunneltu, järjestetty työpajoja, mielikuvaharjoiteltu, testattu ja puhuttu paljon menneestä, nykyisestä ja tulevasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.