Maanantai 08.08.2022
Nimipäivät: Sylvi, Sylvia, Silva
Hämeenlinna
Sadekuuroja
11°C
Tuuli: 1 m/s IEI
 

Koronassa lomien jäljiltä yhä leviämisvaihe

Koronaviruksen epidemiatilanne Kanta-Hämeessä on yhä leviämisvaiheessa, kertoi hallintoylilääkäri Juhani Granlund lehdistöinfossa torstaina tammikuun 7. päivänä. Taudin ilmaantuvuus edellisen kahden viikon aikana on 35 / 100.000 eli laskussa mutta vuodenvaihteen loma-aikana lähes puoleen laskeneet testimäärät aiheuttavat Granlundin mukaan epävarmuutta todellisen ilmaantuvuuden suhteen.

Positiivisten näytteiden määrä kaikista näytteistä on myös laskussa ja oli 1,9 prosenttia. Yksi leviämisvaiheen kriteereistä on, että positiivisten näytteiden määrä on yli 2 prosenttia kaikista näytteistä.

Covid19 -rokotukset Kanta-Hämeessä on aloitettu terveydenhuollon henkilökunnasta Pfizer/BioNTech:in mRNA-rokotuksilla. Ensimmäisten joukossa on ollut henkilöstö joka työskentelee koronapotilaiden ja -epäilyjen kanssa tai käsittelee koronanäytteitä sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa.

Vastaava työterveyshoitaja Auli Harjula antoi ensihoitaja Vesa-Matti Virtaselle Kanta-Hämeen keskussairaalan ensimmäisen koronarokotteen ennen vuodenvaihdetta.

Terveydenhuollon henkilöstön rokotukset ovat yhä käynnissä ja seuraavana rokotusjärjestyksessä ovat ikääntyneet sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Rokotteessa ei ole covid-viruksen osia ja KHSHP:n tiedotemateriaalissa sen kerrotaan siksi olevan turvallinen myös niille, joiden puolustuskyky on heikentynyt.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.