Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Koronan ilmaantuvuuden kasvu jatkuu Kanta-Hämeessä

Koronaviruksen ilmaantuvuuden kasvu Kanta-Hämessä jatkuu ja on kahdelta edeltävältä viikolta 127 sataatuhatta asukasta kohden. Uusia tartuntoja Kanta-Hämeessä on viimeksi kuluneen viikon aikana tavattu 149, kertoi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen tämänaamuisessa tiedotustilaisuudessa. Tartunnoista 92 on Hämeenlinnan seudulta. Valtaosa sairastuneista on alle 50-vuotiaita ja tartuntoja on nyt havaittu runsaasti alle 12-vuotiailla lapsilla. Kanta-Häme määritellään taudin leviämisalueeksi.

Koronan tartuntalähteitä Kanta-Hämeessä viikoittain lokakuusta lähtien. Lähde: KHSHP.

Sairaalahoitoon hakeutuneista potilaista noin 50 prosenttia on sairaanhoitopiirin tilastoinnin mukaan kokonaan rokottamattomia. Ilmaantuvuuden noustessa korkeaksi myös rokotettuja joutuu sairaalaan niin sanottujen läpäisyinfektioiden seurauksena. Sairaalahoitoon joutuneista tehohoitoon joutui suhteellisesti enemmän rokottamattomia kuin rokotettuja.

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä hyvin kuormitettu. Sairaalassa kahdella potilaalla on todettu sairaalahoidon aikana tullut koronatartunta. Sairaalassa on otettu käyttöön toimia, joilla sairaalaepidemia pyritään ehkäisemään. Vierailulle esimerkiksi eivät saa tulla taudin oireita omaavat henkilöt, vaikka heidät olisi rokotettu.

Sairaanhoitopiiri on myös eilisestä alkaen edellyttänyt koronapassia kaikilta työelämäharjoitteluun tulevilta opiskelijoilta.

Kamppailu koronavirusta vastaan ei ole ohi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.