Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-6°C
Tuuli: 6 m/s ENE
 

Kolmikymppinen nainen hakkasi nyrkillä toista naista päähän Hämeenlinnassa

Noin kello 13.30 Hämeenlinnassa, Aleksis kiven kadulla, pysäytti partio ajoneuvon tarkistusta varten. Tarkastuksessa selvisi, että auto oli poistettu liikenteestä ja autoa kuljettanut 60-vuotias mies oli juovuksissa ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena sekä vielä ajokortiton.

Hämeenlinnassa Kaivohaankadulla tuli kahdelle noin 30-vuotiaalle naiselle mustasukkaisuusriita miehestä hiukan ennen puolta yötä. Toinen naisista löi toista useita kertoja pään alueelle nyrkillä miehen asunnossa ja poistui tämän jälkeen paikalta. Pahoinpidelty nainen sai vähäisiä vammoja, eikä tarvinnut välitöntä sairaanhoitoa.

Kello 15 aikoihin jäi Forssassa, Yhtiökadulla kiinni 15-vuotias tyttö, joka oli yrittänyt anastaa kaupasta alkoholia sekä elintarvikkeita. Tyttö oli mennyt sovituskoppiin ostoksien kanssa ja piilottanut reppuunsa yhden alkoholijuoman sekä muutaman elintarvikepaketin. Tuotteiden yhteisarvo oli 15 euroa.

Hausjärvellä, Kappalaisentiellä ajautui henkilöauto ulos ajoradalta hiljaisella nopeudella hiukan ennen kello 16.00 ja ilmoittajan mukaan kaikki autossa olevat ovat enemmän tai vähemmän päihtyneitä. Partion saapuessa paikalle selvisi todistajan kertomana, että autoa oli kuljettanut noin 35-vuotias mies. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja hän puhalsi seulonta-alkometriin 2.43 promillea ja myös huumausainepikatesti näytti positiivista. Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa.

Noin kello 3 aikoihin Hausjärven Vähäkalliontiellä suistui pakettiauto ulos tieltä. Autoa kuljettanut noin 40-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 2.35 promillea. Autossa kyydissä ollut hieman yli 60-vuotias mies loukkaantui lievästi ulosajossa ja hänet kuljetettiin keskussairaalaan tarkastuttamaan vammojaan. Pakettiauto vaurioitui ulosajossa käyttökelvottomaksi.

Lahdessa keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui noin kello 11 aikaan ryöstö, jossa neljä toisilleen tuttua vähän yli 40-vuotiasta miestä oli tavannut kauppakeskuksessa ja ainakin yksi miehistä oli vienyt väkivallalla uhkaamalla rahaa yhdeltä miehistä. Epäilty oli uhannut asianomistajaa vasaralla ja vaatinut häneltä lompakkoa itselleen. Asianomistaja oli antanut epäillylle lompakkonsa, josta mies oli vienyt rahat. Tämän jälkeen kolmikko oli lähtenyt pois paikalta. Partio tapasi hieman myöhemmin kaksi miehistä lähistöltä ja toinen miehistä tunnusti teon poliisille.

Partio tapasi jälleen epäillyllä varastetulla polkupyörällä ajelevan, poliisin hyvin tunteman 40-vuotiaan miehen Vesijärvenkadulla. Miehellä oli allaan tällä kertaa uudehko Insera-merkkinen polkupyörä, jonka alkuperää mies ei osannut selventää poliisille. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä löytyi miehen repusta katkaistu polkupyörän vaijerilukko. Poliisi toi sekä miehen että polkupyörän lukkojen taakse. Polkupyörä päätyi löytötavaravarastoon odottamaan omistajaansa ja mies poliisivankilaan odottamaan kuulusteluja.

Kello 15 aikaan tuli ilmoitus Lahdesta, Kauppakadulta sijaitsevasta liikkeestä, että siellä on jäänyt kiinni noin 30-vuotias mies, joka oli yrittänyt anastaa kaupasta kalastustarvikkeita lähes 40 euron arvosta. Mies jäänyt näpistyksistä kiinni viimeisen vuoden aikana 5 kertaa.

Kello 16 aikaan jäi Lahdessa Kauppakadulla sijaitsevassa liikkeessä näpistyksestä kiinni 40-vuotias mies, joka oli yrittänyt anastaa vaatteita noin 260 euron arvosta. Miehen hallusta löytyi myös epäiltyä huumausainetta. Mies oli myös määrätty karanteeniin epäillyn korona-altistumisen takia. Mies on nyt jäänyt kiinni omaisuusrikoksista viimeksi kuluneen vuoden aikana 10 kertaa.

Lahdessa Kauppiaankadulla anasti mies silmälasit optikkoliikkeestä. Mies oli tilannut silmälasit optikolta, mutta maksun hetkellä otti mies jalat allensa ja pakeni liikkeestä, napaten vielä matkaansa silmälasikotelon ovenpielestä. Vartija sai miehen pienen juoksukilpailun jälkeen kiinni, mutta mies onnistui pakenemaan uudestaan. Mieheltä putosi tiimellyksessä puhelin, jonka vartija poimi talteen ja luovutti poliisille. Mies jäi kateisiin, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Miestä epäillään näpistyksestä. Silmälasien ja kotelon yhteishinta on noin 300 euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.