Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Kolmen päivän hulinat Hämeenlinnassa

Lapsen oikeuksien päivää vietetään Hämeenlinnan päiväkodeissa tanssien babydiskon pyörteissä. Juhlapäivän teema on tänä vuonna ?Lapsella on oikeus leikkiin?. Päiväkodeissa valmistetaan runsain mitoin joulukoristeita, jotka ripustetaan lähiseudun joulupuihin muistuttamaan Lapsen oikeuksien päivän tärkeää sanomaa.

Vilho ja Juha askartelupuuhissa Idänpään päiväkodissa. Kuvaaja: Jaana-Maarit Perkkala.

Vilho ja Juha askartelupuuhissa Idänpään päiväkodissa. Kuvaaja: Jaana-Maarit Perkkala.

Hauhon, Rengon, Iittalan, Lammin ja Tuuloksen päiväkotien lapset koristelevat oman lähialueensa joulukuusia. Hämeenlinnan torin kuusi koristellaan perjantaina 21.11. kello 9 ja 11 välillä, ja jättikuusen ympärillä häärii silloin lähes sata lasta. Jokaisen lapsen toteuttama koriste ripustetaan kuusen oksille. Perjantai-iltana torilla vietetään Kaupunkikeskustayhdistys ry:n järjestämää koko seudun yhteistä joulun avaustapahtumaa alkaen kello 18. Lasten koristelema kuusi on silloin valmiina yhteiseksi iloksi.

Perheet ovat tervetulleita myös Kauppakeskus Goodmaniin 20.11. kello 14?18 Lapsen oikeuksien päivän tapahtumaan. Tempauksen aikana valmistuu lasten ja vanhempien toteuttama teos ?Yhteinen maapallo?, ja työpajassa tehdään kierrätysmateriaaleista joulukoristeita. Työpajoja on ohjaamassa Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen ja ARXin väkeä.

Hulinat jatkuvat Kuperkeikka-ARXantain merkeissä ARX-talossa 22.11. kello 10-14, osoitteessa Keinusaarentie 1. Työpajoissa koristellaan pipareita, tehdään kuperkeikkoja ja joulukoristeita. Nukketeatteri Sampon suositusta nukketeatterikonsertista Joulu tulla jollattaa nautitaan kello 12 alkaen. Kissa-elämystilassa leikitaan kissaleikkejä ja Riimikissa karkuteillä –näyttelyssä seikkaillaan kissamaisissa tunnelmissa. HAMKin opiskelijoiden jouluiset elävöittäjät ovat mukana tapahtumassa, ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistys pyörittää kahvilaa. ARXantai on maksuton koko perheen tapahtuma.

Lapsen oikeuksien päivän hulinat tuottavat yhteistyössä Hämeenlinnan varhaiskasvatus ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.