Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 

Kokoomuspiiriltä tuki Mervelle ja Grahn-Laasoselle

Kokoomuspiirin kevätkokous Hattulassa asetti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen ehdolle jatkokaudelle Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi. Grahn-Laasonen valittiin Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi ensimmäisen kerran Lahden puoluekokouksessa kaksi vuotta sitten.

Tsemppiä, kirjaili ministeri Sanni Grahn-Laasonen marraskuussa Hämeenlinnassa ensi kesän Power Cupin pelivälineisiin. Nyt Hämeen Kokoomus toivotti hänelle samaa puolueen varapuheenjohtajakilpaan.

Tsemppiä, kirjaili ministeri Sanni Grahn-Laasonen marraskuussa Hämeenlinnassa ensi kesän Power Cupin pelivälineisiin. Nyt Hämeen Kokoomus toivotti hänelle samaa puolueen varapuheenjohtajakilpaan.

? Haluan kiittää omaa piiriäni tuesta. Kotipiirissäni olen itse kokoomusaktiivina oppinut, mikä voima ja sydän paikallisjärjestötoiminnassamme on, Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Sanni Grahn-Laasonen toimii puolueen uudistamistyötä varten asetetun Kokoomus 100 -juhlavaltuuskunnan puheenjohtajana yhdessä ministeri Ilkka Suomisen kanssa. Vahva läsnäolo puolueen uudistamisessa on jatkossakin Grahn-Laasosen mielestä varapuheenjohtajan merkittävin tehtävä.

? Voitimme kymmenen vuoden ajan kaikki vaalit, koska ihmiset innostuivat siitä visiosta, mikä Kokoomuksella oli Suomen suunnasta. Maailman muuttumisen ja hallitusvastuun keskellä oma aatetyömme on jäänyt liian vähälle. Meidän tulee jatkossakin kantaa vastuuta ja hoitaa asioita, mutta sen rinnalla on tehtävä enemmän työtä sen kirkastamiseksi, mikä on Kokoomuksen visio tulevaisuuden Suomesta, Grahn-Laasonen sanoo.

Kokouksen julkilausumassa todetaan, että Suomi on sitoutunut vähentämään merkittävästi hiilidioksidipäästöjä ja torjumaan ilmaston lämpenemistä.

Tämä tavoite saavutetaan kokoomuksen mukaan biopolttoaineiden käyttöä lisäämällä erityisesti asumisessa ja liikenteessä. Kotimaisen energian käytöllä vähennetään riippuvuutta tuontienergiasta, parannetaan vaihtotasetta ja työllisyyttä.

Etelä-Suomen Bioenergiakeskus-hanketta on valmisteltu Hattulan Merven teollisuusalueelle. Tavoitteena on tuottaa bioenergiaa puumassoista, jota Hämeessä on runsaasti hyödynnettävissä. Hankkeen ansiosta myös metsänomistajien myyntitulot kasvavat ja metsien hoito paranee.

Toteutuessaan bioenergian työllisyysvaikutukset raaka-aineen hankinnassa ja logistiikassa ovat merkittävät koko maakunnassa. Myönteiset vaikutukset ulottuvat osin maakunnan ulkopuolellekin.

Merven alueella on mahdollista tuottaa muuta uusiutuvaa energiaa, esimerkiksi biokaasua lähellä kulkevaan kaasuputkeen. Piirikokous pitää tärkeänä, että hallitusohjelman kärkihankkeen mukaiseen toimintaan osoitetaan tukea maakunnan elinvoimaisuuden kehittämiseen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.