Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Kokki-Oulalle kulttuuripalkinto

Chef de Cuisine Oula Hänninen on ensimmäinen ruoka-ammattilainen, joka palkittiin Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnolla.

? On hienoa huomata, että ruoka on saavuttanut tällaisen, arvostetun aseman. Ruokahan on kulttuuria parhaimmillaan, Hänninen sanoo.

Katisten kartanon keittiöpäällikkö Oula Hänninen palkittiin Hämeen liiiton kulttuuripalkinnolla

Katisten kartanon keittiöpäällikkö Oula Hänninen palkittiin Hämeen liiiton kulttuuripalkinnolla

Katisten Kartanossa työskentelevä Oula Hänninen on innoissaan ruoan merkityksen kasvamisesta. Suomalaiset ovat nykyään hyvin kiinnostuneita siitä, mitä he syövät. Ruokavalio voi myös olla osa identiteettiä ja arvomaailmaa.

Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkintoja on jaettu vuodesta 1991 lähtien. Palkintoraati kiitteli Hännistä etenkin Hämeen esille tuomisesta lähiruoka- ja ruokakulttuurimaakuntana.??Lähiruoka onkin tärkeässä roolissa Hännisen työpaikassa Katisten Kartanossa. Muun muassa riistaeläimet ovat pääasiassa peräisin lähiseudulta, samoin kalat ja vihannekset.

? Käytämme lähiruokaa aina kun siinä on järkeä. Olennaista on, että tunnemme tuottajat, eli tiedämme, miten raaka-aine on tuotettu. Lähiruoalla ei ole arvoa, jos laatu on huono.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.