Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Kirjastot avataan torstaina, osa palveluista ei käytössä

Vanamokirjastojen käyttökatko on ohi. Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastot avataan torstaina 1.7. Omatoimiaika ei kuitenkaan ole vielä silloin käytössä.

Kirjastojen asiakaspalvelussa voi lainata, palauttaa ja uusia lainoja, tehdä varauksia sekä maksaa maksuja. Lainaus- ja palautusautomaatit eivät ole toiminnassa. Kirjastoon voi olla yhteydessä myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Verkkokirjasto Vanamossa omiin tietoihin ei pääse vielä kirjautumaan. Lainojen uusiminen ja varausten tekeminen eivät onnistu. Myös teosten saatavuustiedoissa on puutteita.
Kirjaston e-palvelut ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Keskiviikkona 23.6. alkaneen Vanamokirjastojen käyttökatkon syynä oli kiristyshaittaohjelmahyökkäys, jonka takia Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastot jouduttiin sulkemaan. Järjestelmäkatkon ajalta kertyneet myöhästymismaksut poistetaan asiakkaiden tiedoista.

Kirjastojärjestelmätoimittaja Axiell on palauttanut palvelun toimintaan ja tutkii edelleen tietoturva-asiantuntijoiden sekä viranomaisten kanssa hyökkäystapaa ja sen syitä.

Axiell on vahvistanut, että asiakastiedot ovat säilyneet järjestelmässä, eikä mitään merkkejä tietojen vaarantumisesta tai vuotamisesta ole havaittu. Palvelut on siirretty uuteen erilliseen turvattuun ympäristöön.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.