Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

Kiireiseen aatonaattoon mahtui lähes 300 poliisitehtävää

Hämeen poliisilla oli varsin kiireinen Vapun aatonaatto. Tehtäviä kertyi vuorokauden aikana hiukan alle 300. Poliisin suojiin päätyi 21 henkilöä. Nuorten liikennekäyttäytyminen aiheutti poliisille useampia tehtäviä ja tapanäpistelijöitä tavattiin molemmilta kenttäjohtoalueilta. Myös liikenteessä päihtyneenä autoa kuljettaneita tavattiin runsaasti.

Kello 13.00 jäi Hämeenlinnassa Eteläkadulla sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä 67-vuotias mies. Mies oli laittanut myymälässä kassiinsa kymmenen pakettia kahvia ja neljä sixpackia lonkeroa, jonka jälkeen hän oli yrittänyt poistua kaupasta. Henkilökunta sai estettyä miehen poistumisen ja poliisi korjasi näpistelijän talteen. Mies on jäänyt vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksisista 24 kertaa.

Kello 16.50 poliisi pysäytti Hämeenlinnassa Hallituskadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 31-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti hänen käyttäneen myös huumeita.

Autoon suoritetussa paikanetsinnässä löytyi vähäinen määrä huumausaineita ja käsiase. Ase oli starttipistooli, jota oli mahdollisesti yritetty tehdä toimintakuntoiseksi aseeksi. Auton matkustaja oli koettanut piilottaa asetta penkin alle pysäytyksen aikana.

Autoa kuljettaneella miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt vuoden aikana 11 kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kello 17.30 poliisipartio suoritti liikennevalvontaa Janakkalassa VT3:lla, kun vastaan ajoi henkilöauto 186 km/h. Kyseisellä osuudella on nopeusrajoitus 120 km/h. Autoilija saatiin pysäytettyä Hämeenlinnan keskustaan johtavalla rampilla. 30-vuotias mies määrättiin paikan päällä ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kello 18.30 poliisipartio sai tehtäväksi mennä Riihimäellä Hämeenkadulle, jossa ihmiset olivat pysäyttäneet auton, joka oli ajellut pitkin jalkakäytäviä. Paikalla selvisi, että selkeästi päihtynyt 47-vuotias mies oli ajanut autollansa Keskuskatua ja kääntynyt siltä Hämeenkadun jalkakäytävälle.

Ilmoittaja oli ystävänsä kanssa saanut pysäytettyä auton ja otettua kuljettajan pois autosta. Autoa kuljettanut mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin reilusti yli törkeän rattijuopumusrajan. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 1,21 mg/l.

Kello 21.00 suistui Hausjärvellä Rajalantiellä mopoauto ojaan katolleen. Tapahtumapaikalta tavattiin mopoauton kuljettaja, 16-vuotias nuori nainen ja saman ikäinen toinen nuori nainen. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen.

Molemmat nuoret kuljetettiin sairaankuljetuksen toimesta tarkastuttamaan mahdollisia vammoja sairaalaan. Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kello 20.30 aikoihin poliisipartio päätti pysäyttää Forssassa Yhtiönkadulla mopon tarkastusta varten. Mopon kyydissä oli myös matkustaja. Mopoilijan havaitessa poliisiauton, lähti se pakenemaan. Mopoilija ajoi punaisia liikennevaloja päin Citymarketin ja Prisman kohdalla. Samoin mopoilija ajoi punaisia valoja päin Lyseokadun valoissa.

Yhtiökadun päästä mopo ajoi niin ikään läpi punaisista liikennevaloista, kääntyen Hämeentielle kohti keskustaa. Näissä valoissa mopoilija oli ajaa kahden lapsen päälle, jotka ehtivät juuri ja juuri suojatien keskikorokkeelle turvaan, pois mopon tieltä.

Mopo jatkoi matkaansa Vapaudenkadulle jossa liikennevaloissa paloi vihreä valo. Mopo jatkoi suoraan ja ennen Kartanonkatua mopo kurvasi Kartanonkatu 9:n takaa läpi Vilppaankadulle. Vilppaankatu on yksisuuntainen, mutta mopoilija ajoi Vilppaankatua väärään suuntaan kääntyen Kartanonkadulle vasemmalle.

Mopo jatkoi Kartanonkatua oikealle kääntyvien kaistaa käyttäen suoraan ja autoja oikealta ohittaen Koskisillalle ja liikenneympyrästä suoraan Rautatienkadulle. Rautatienkadulta mopo kääntyi Kuhalankadulle, jossa mopon nopeus vaihteli 70 ja 75 km/h välillä. Kuhalankadun päässä Turuntiellä oli toinen partio vastassa mopoilijaa, mutta mopoilija jatkoi edelleen matkaansa Turuntietä.

Partio ajoi mopon viereen ja yritti viittilöidä sitä pysähtymään. Kyydissä ollut tyttö yritti selkeästi käskeä kuljettajaa pysähtymään, mutta mopoilija jatkoi liikenneympyrään ja siitä edelleen suoraan Kauppakadulle. Kauppakadulta matka jatkui Yhdyskadulle.

Yhdyskadun ja Yhtiökadun risteyksessä liikennevalot olivat punaisella ja valoissa oli pysähtyneenä ajoneuvo, jonka takia mopoilija joutui jarruttamaan. Kyydissä ollut tyttö käytti tilanteen hyväkseen ja hyppäsi pois kyydistä.

Mopoilija jatkoi hidastuksen jälkeen matkaansa Finlaysonintielle ja sieltä liikenneympyrästä Helsingintielle. Helsingintieltä mopoilija ajoi pientareen ja kävelytien yli Urheilutalon pihan sekä parkkipaikan ja puiston läpi Siurilankadun ostoskeskukselle.

Partio näki mopon kääntyvän Isoniityntielle, jonka jälkeen mopoon kadotettiin näköyhteys. Hiukan myöhemmin mopoilija tavoitettiin kävelemässä Isoniityntien ja 2-tien välissä. Epäilty mopoilija kiisti aluksi ensin kuljettaneensa mopoa ja hukanneensa moponsa.

Mopo löytyi kuitenkin lähettyviltä piilotettuna tienviereiseen pusikkoon. 16-vuotiasta nuorta miestä epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Kello 23.30 tuli ulkomaankilvissä oleva henkilöauto huomattavaa ylinopeutta partiota vastaan Hämeenlinnassa Aleksis Kiven Kadulla. Partio mittasi autolle nopeudeksi 108 km/h, kun kyseisellä tiellä nopeusrajoitus on 50 km/h.

Autoa kuljettanut ulkomaalainen 17-vuotias mies määrättiin paikan päällä ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Asiasta kirjattiin ilmoitus nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Kello 02.00 aikaan pysäytti partio Hämeenlinnassa Lahdensivuntiellä henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 28-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikoe vahvisti epäilyn.

Kello 10.30 ajoi Lahden Uudenmaankadulla poliisipartiota vastaan anastetuksi ilmoitettu henkilöauto. Partio kääntyi auton perään, joka saatiin pysäytettyä hetken päästä. Anastettua autoa kuljettanut 41-vuotias mies puhalsi nollatuloksen seulonta-alkometriin, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita.

Kuljettajalla ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänet kiinniotettiin ja toimitettiin verikokeiden oton jälkeen poliisivankilaan odottamaan kuulusteluja.

Kello 13.30 aikaan jäi Lahdessa Vapaudenkadulla sijaitsevassa kaupassa kiinni näpistyksestä 24-vuotias mies. Mies oli ottanut hyllystä elintarvikkeita ja alkoholia hiukan yli neljän euron arvosta ja poistunut liikkeestä. Vartija tavoitti miehen kirjaston puistosta. Mies on jäänyt vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 69 kertaa.

Kello 14.00 aikaan sai poliisipartio tehtäväksi mennä Lahdessa Sokoksen parkkihalliin, jossa vartijoilla on kiinniotettuna aggressiivinen mies. Partion tultua paikalle selvisi, että 21-vuotias mies oli ollut skeittaamassa kavereidensa kanssa Sokoksen parkkihallissa autojen seassa.

Vartijoiden pyytäessä henkilöitä poistumaan, oli kyseinen kiinniotettu mies kieltäytynyt lähtemästä, jolloin vartijat olivat ottaneet miestä kiinni käsistä ja lähteneet taluttamaan tätä ulos. Mies oli alkanut haraamaan voimakkaasti vastaan, jolloin vartijat olivat vieneet miehen maahan.

Mies oli jatkanut vastaan haraamista vielä maassakin ja tavoitellut toisen vartijan varustevyössä olevia voimankäyttövälineitä. Mies pääsi potkaisemaan vartijaa poskeen. Tämän jälkeen mies oli onnistunut irtautumaan vartijoiden otteesta ja noussut ylös. Vartijat joutuivat käyttämään mieheen OC-sumutinta vastarinnan murtamiseksi.

Poliisipartion tullessa paikalle mies saatiin raudoitettua ja kuljetettua poliisiautoon, jossa hän rauhoittui. Vartija sai poskeensa lääkärin hoitoa vaativan ruhjeen. Miestä epäillään pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Kello 15.50 aikaan pysäytti poliisipartio Lahdessa VT4:llä Kujalan kohdalla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 40-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin alle rattijuopumuksen olevan tuloksen. Mies kieltäytyi huumausainepikatestistä, jonka takia hänet kuljetettiin verikokeisiin epäiltynä huumaantuneena ajamisesta.

Kello 16.15 jäi Lahdessa Petsamonkadulla sijaitsevassa kaupassa näpistyksestä kiinni 30-vuotias nainen. Nainen oli ottanut hyllystä alkoholituotteita 16 euron arvosta ja yrittänyt poistua kaupasta maksamatta niitä. Nainen on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni omaisuusrikoksista 11 kertaa.

Kello 20 aikoihin havaitsi poliisipartio Heinolassa Savontiellä henkilöauton, jonka kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Autoilijan havaittua poliisit yritti hän pysäköidä autonsa ja poistua siitä. Poliisipartio tavoitti kuljettajan lähistöltä ja kiinniotti tämän.

40-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Miehellä oli myös voimassa oleva etsintäkuulutus, jonka vuoksi hänet toimitettiin poliisivankilaan.

Kello 22.30 pysäytti partio Kausalassa Iitintiellä pakettiauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 38-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kello 05.30 aikaan sai partio hälytyksen Lahden keskustassa sijaitsevaan ravintolaan, jossa mies oli lukittautunut naisten vessaan ja tuhosi siellä irtaimistoa. Poliisin tulessa paikalle olivat järjestyksenvalvojat saaneet oven auki ja estäneet lisätuhojen teon ottamalla 22-vuotiaan miehen kiinni.

Mies oli repinyt muun muassa lavuaarin poistoputken irti. Aggressiivisen miehen kiinniottoon oli jouduttu käyttämään OC-sumutetta. Mies kiinniotettiin vahingontekoon ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen epäiltynä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.