Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Keskustan Etelä-Hämeen piirihallitus haluaa puolittaa ulkomaisten elintarvikkeiden käytön

Keskustan Etelä-Hämeen piirin hallitus haluaa, että Kanta-Hämeen kuntien julkisen sektorin keittiöissä otetaan tavoitteeksi puolittaa ulkomailta tuotavien raaka-aineiden kulutus vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteen saavuttamiseksi on kunnissa tehtävä kattavat suunnitelmat ja ohjeistukset, piirihallituksen tiedotteessa todetaan.

? Maailman 15 suurinta rahtilaivaa tuottavat enemmän rikki- ja typpioksidipäästöjä sekä nokea kuin kaikki maailman autot yhteensä. Ilmansaasteet, ilmastonmuutos ja sen seuraukset ovat merkittävimpiä uhkia ihmisten hyvinvoinnille ja ympäristölle, piirihallitus huomauttaa.

Suurimpia liikenteen päästölähteitä keskustan mukaan voidaan hillitä tehokkaimmin vähentämällä ulkomailta tuotavien tuotteiden määrää ja vastaavasti suosimalla mahdollisimman lähellä tuotettuja tuotteita, jolloin kuljetusmatkat jäävät lyhyiksi.

? Helpommin tämä ilmastovastuun kantaminen onnistuu, kun Kanta-Hämeen kunnat edistävät voimallisesti ja konkreettisesti hankintojen kautta liikenteeseen liittyvien päästöjen vähentämistä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.