Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Keskussairaalalla on avautunut uusi vapaaehtoistoiminnan piste

Kanta-Hämeen Keskussairaalan pääaulaan on rakennettu OLKA-piste, josta sairaalan asiakkaat saavat esimerkiksi tietoa järjestöjen toiminnasta ja vertaistoiminnasta, ohjausta oikeaan paikkaan sairaalan sisällä, neuvontaa tai vaikkapa keskusteluseuraa. Yhdistyksille piste tarjoaa mahdollisuuden tuoda tarjolle esitteitä ja pitää pisteellä teemapäiviä. Piste on avoinna maanantaista torstaihin kello 10 – 14.

OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa, ja se tarjoaa sairaalan asiakkaille ja heidän läheisilleen tietoa, tukea sekä kiireetöntä kohtaamista. Hämeenlinna on järjestyksessään 18. paikkakunta, jossa toteutetaan valtakunnallista OLKA-toiminnan mallia.

OLKA-piste on ollut avoinna syyskuun alusta alkaen ja piste pääsee vihdoin juhlistamaan virallisia avajaisiaan tiistaina joulukuun 14. päivänä kello 10 – 14.

– OLKA-piste on ollut avoinna jo hyvän tovin, mutta pandemiatilanteen vuoksi emme ole pitäneet siitä kovaa meteliä. Ihmiset ovat löytäneet meidät siitä huolimatta hyvin ja kysyntä pisteelle on ollut koko ajan kiihtymään päin. Avajaiset lisää tietoa toiminnastamme ja sitä kautta tavoitamme ihmiset toivottavasti vieläkin paremmin, OLKA-toiminnan koordinaattori Miika Peltonen iloitsee.

OLKA-toiminnan tavoitteena on päästä tarjoamaan järjestöjen tietoa ja tukea ihmisille heti hoitopolun alusta alkaen. Tätä kautta ihmiset löytäisivät toivottavasti helpommin myös itselleen oikeat palvelut ja yhteisöt. Toiminnan mottona onkin: älä jää yksin, tukea on tarjolla.

– Ihminen voi olla hyvin yksinäinen, vaikka hänellä olisi paljon ihmisiä ympärillään. On ensiarvoisen tärkeää löytää itselleen tai läheiselleen hoitojen rinnalle sopiva palvelu, mikä tarjoaa oikealla tavalla tukea ja tietoa omaan tilanteeseen. Tähän tarpeeseen haluamme OLKA-toiminnassa vastata, Peltonen alleviivaa.

– Tätä on odotettu ja on hienoa, että OLKA-toiminta saatiin aloitettua, vaikkakin pandemian haastamissa olosuhteissa, toteaa johtajaylihoitaja Kirsi Leino.

– Asiakkaiden saamien lisäpalveluiden lisäksi pystymme tukemaan ammattilaisiamme ja lisäämään yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa, jatkaa asiakaspalvelun erityisasiantuntija Sanna Mäkynen.

Pisteen toiminta on osa kolmevuotista OLKA-toiminnan hanketta, jota Hämeenlinnan seudulla toteuttavat Hämeen Setlementti ja Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiiri. Hankkeen rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.