Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Keskussairaala edelleen kovilla koronatapausten takia

Kanta-Hämeen keskussairaalassa eletään koronaan sairastuneiden vuoksi normaaliin verrattuna häiriötilanteessa. Uusia tapauksia kahden edellisen viikon aikana on ollut 152, ilmenee johtajaylilääkäri Sally Leskisen tänään pitämästä mediainfosta. Sairaalan normaalin toiminnan ennakoidaan edelleen häiriintyvän ainakin vielä ensi viikolla. Covid19+ kokonaisluku Kanta-Hämeessä on nyt 1.171.

Viime viikon aikana koronapositiiviseksi todettujen tartunnanlähde oli 34-prosenttisesti samassa taloudessa asuva henkilö, 13-prosenttisesti työpaikka ja 10-prosenttisesti ystävien tapaaminen. Varusmiespalveluksessa altistuneita oli nyt peräti 7 prosenttia ja Lapin matkailun todettiin olevan syypäänä 3 prosenttiin tapauksista. Epäselviä paikallisia tartuntaketjuja oli 15 prosenttia ja toisen sairaanhoitopiirin alueelta kulkeutuneita tartuntaketjuja 22 prosenttia. Karanteeniin määrätyistä peräti 25 prosenttia sairastui koronaan.

Ensimmäisen rokoteannoksen koronaa vastaan on nyt saanut 15,8 prosenttia yli 16-vuotiaista kantahämäläisistä. Rokotukset on aloitettu ikääntyneistä, terveydenhuollon ja vanhushuollon henkilökunnasta sekä koronavirukselle erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia sairastavista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.